top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Vilka fantastiska hundar vi har!

Förra helgen var vi i Stockholm på hundmässan.

Vi höll till i sennenhundlubbens monter där våra hundar agerade klapphundar och vi svarade på frågor om rasen.


Här är det tidigt på dagen och glest med folk men senare på dagen var det väldigt många som kom och ville hälsa på våra hundar. Det var oftast väldigt trångt vid vår monter.

Mest höll vi till på golvet där hundarna välvilligt lät sig klappas, några av dem rullade då och då över på rygg för att få magen kliad.

Många blev förtjusta i våra hundar och mjukishundarna gick åt som smör i solsken. Får man ingen levande berner är det ändå mysigt att få gosa med en mjukisberner när man längtar efter den levande. En liten tös var fast bestämd med att hennes mjukishund skulle heta Märta!

Så mysigt vi hade där på golvet! Hundarna njöt och man blir imponerad över hur lugnt det alltid är vid vår monter. Inget gruff där inte, trots att vissa av hundarna inte kände varandra. Det är väl typiskt berner, att de går så bra ihop med olika hundar..ingen som hetsar upp sig och vill mäta sig med de andra. De accepterar varandra väldigt bra!

Om någon hund blev trött under dagen var det bara för den att gå undan en stund. Sen efter en stunds vila kom den strax tillbaka igen för mera gos.

Birgitta och Janne med Lumoz och Chique i vår fina monter.

Vi har inga staket, vilket man har vid de flesta montrar. Jag tror våra hundar trivs bättre av att få ligga på golvet och gosa och mysa med alla människor. Man ser på dem att de trivs även om de blir trötta. Det är många intryck och det hörs hela tiden ett bakgrundssorl som gör att man blir trött i huvudet. Även vi tvåbeningar blir trötta fast man har väldigt trevligt.

Jag blir imponerad av hur många det ändå är som planerar sitt införskaffade av hund. Det var många som var på mässan just för att få träffa olika raser och vid montrarna få mer information om respektive ras. Man ville ta reda på så mycket fakta som möjligt innan man bestämde sig för vilken ras man vill ha.


Att hundarna gillar mat , det vet vi minsann. Här är de väldigt intresserade av min pomme och vill gärna smaka.


Märta och jag gick med i rasparaden båda dagarna. Temat för i år var hundens ursprung. I paraden på lördagen hade vi sällskap av Karina med Fina, Anderz med Loffe och Niklas med Emma. Vi vann i utklädningen på lördagen. På söndagen blev vi utan pris. Man kan inte vinna båda dagarna. På söndagen hade vi i paraden sällskap av Ing-Marie som gick med Fina och Janne med Chique.

I väntan på att visa upp oss i "stora ringen"


Tack alla både två och fyrbenta vänner för som vanligt väldigt trevliga dagar på Mässan. Tack till er alla!51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page