top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Valparna 9 dagar gamla

och vi njuter av varje sekund...Minstingarna röd tik och lila hane myser tillsammans.

Här syns i alla fall att nosspegeln börjar bli lite svart.

Längre fram under denna vecka väntar vi på att ögonen ska öppnas.

Det är en mysig tid , man har svårt att slita sig från valplådan och ännu svårare lär det bli framöver.


När man blivit tvättad ordentligt av sin mor kan pälsen bli riktigt våt
Finingarna har lagt sig så fint på rad.


I lördags morse fick jag ett telefonsamtal...en arbetskamrats hund hade valpat på morgonen ...utan att någon visste att hon var dräktig. De blev riktigt chockade. De hade tagit över hunden för 4 veckor sen och i samband med det veterinärbesiktigades hunden. De hade ingen som helst aning om att hon var dräktig.

Skönt att ändå allt gick bra. En liten valp fick hon vilken nu gläder familjen otroligt, när väl chocken lagt sig.


Vi har planerat Chilis valpar sen länge, har förberett oss med "allt" och gjort oss redo för att ta emot de små telningarna.


Tänk att bara bli med valpar så där helt ovetandes!Hur som helst, vi njuter av våra små, njuter av att se Chili pyssla om dem och ser med spänning fram mot att framöver mer kunna se deras olika egenheter, vilka olika individer de kommer att bli. Spännande! Och roligt!


Det är svårt att slita sig från de små men det är ju roligt att hitta på lite andra trevligheter också så....

...igår bjöd jag in till lite dragträning (husse fick sköta om hundarna här hemma vilket han gärna gör) och visst kom det några hundar med mattar och hussar som var sugna på lite träning.

Ozzy med matte och husse kom och redan igår, Ozzys andra träningstillfälle, spändes vagnen på och det här är ju lätt som en plätt sa Ozzy....bara det där med höger och vinster sitter så...

Duktiga Gizmo med matte Susanne kom och visst satt takterna i fast det mest varit att skjutsa barnbarn i sommar. Att skjutsa barnbarn är en viktig uppgift som man kan vara riktigt stolt över.

Igår fastnade de lite vid broträning...Gizmo tycker nog att man är värd en godbit varenda gång man kommit upp på bron...men då kan det vara svårt att komma igång efter stoppet...bättre att fortsätta över bron i ett svep... och ta belöningen efter.

Lina kom och tränade en del med Besten som inte vill vara sämre än brorsan Bacco som gjorde så bra ifrån sig sist...och visst gick det bra med Besten också....han kan nog bli en draghund han också vad det lider.

Frisken fick träna med vagnen både med matte Lina som förare och så fick även jag köra lite med honom. Superduktig kille som klarade framförgåendet riktigt bra.

Med lite träning ska vi nog få till ett litet AP framför namnet på den killen...det råder ingen som helst tvekan om.

Så kom också matte Eva med lilla söta valpen som jag redan glömt namnet på...hon är i alla fall en Friskendotter som mest kom för att hälsa på pappa men...kommer man på dragträning så måste man ju prova selen i alla fall.


Väl hemma igen så var det dags för hästarna att få lite aktivering.

Thyra på Pirelli och jag på Atlas gav oss ut på en tur i skogen. Blixten fick följa med på lina.

Det blev en härlig tur där hästarna var precis lagom pigga.

När jag var klar i stallet började jag fundera på om jag haft mobilen med ut...en jackficka var öppen så jag var lite orolig att jag kunnat tappa den men tänkte att det borde jag väl ha känt.

Ringer med Ottos telefon för att höra var den är då plötsligt en man svarar. Han och hans fru hade varit på promenad i skogen och hittat min telefon på backen...på en plats där vi galopperat uppför en backe och där hade den väl hoppat ur.

Vilken tur att just detta par kom förbi på samma plats. Så himla glad jag blev. Man blir ju precis handfallen utan mobilen, i den finns ju "allt".


Nu har hästarna börjat få vinterpäls och framför allt Atlas blir väldigt svettig i samband med ridning. Han har löddrat rejält efter våra ridturer sista tiden så idag blev det klippning för båda...skönt för båda två men...klipper man av pälsen så får man ersätta den med något så nu blir det täcke på för båda framöver.
225 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page