top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Duktiga hundar

Uppdaterat: 8 sep. 2020


Får jag presentera AP, LD Startklass, RLD N , RLD F Glotterskogens Lilla Lussekatt...


Det har ju under året varit väldigt tunnsått med tävlingar och något arbetsprov har vi inte deltagit i då allt blivit inställt.

Nu var det sennenläger i Gålö, utanför Stockholm några dagar, ett läger vi tyvärr inte kunde vara med på där det också skulle genomföras ett arbetsprov...jag funderade fram och tillbaka, var så sugen på att delta med Lussan på lördagens arbetsprov...törs man ta tåget ner...kommer jag att orka då jag jobbar natten fredag - lördag...kommer jag att hinna till tävlingen...hur är upplägget...har någon möjlighet att hämta oss vid stationen i Flemingsberg? Jag anmälde till tävling och bokade tågbiljetter men fortsatte att fundera. Fick kontakt med domaren som menade att man kan avsluta med klass 1...då skulle vi hinna...pratade med Ingrid Albrecht vars snälla make Jörgen lovade hämta oss på stationen...funderade ett tag till. men bestämde sen att åka.

Tog ett träningspass vid bygdegården några dagar innan. Jag kände att det vore kul med sällskap så jag lurade med mig Ann-Britt och frågade Ruth om hon ville komma dit och sällskapa och få en fika.

Ann-Britt mötte upp Ruth som redan var på väg med rollatorn då vi komI träningspausen fick vi en trevlig prat och fikastundSen dök Folke upp och anslöt sig till fikagänget. Vi hade ingen mer stol men han satt bra på Ruths rollator.


Det blev en trevlig och bra träning .


Nu var det snart lördag...

Otto skulle komma med Lussan och hämta mig utanför jobbet då jag slutade 07.15 för att skjutsa oss till tåget som skulle avgå 07.39. Jag skriver skulle , för ett par dagar innan aviserar SJ att det nu var ändrad avgångstid. Ny tid för avgång 06.20! Då är det fantastiskt med snälla arbetskamrater. Tack snälla Marianne som en ledig lördag åker in till jobbet och löser mig redan 05.45!!

Nu kunde vi åka!


Är det bara vi här...undrar Lussan. Det kändes ändå ganska säkert på tåget då det var ganska tunnsått med passagerare och Stockholms central har jag aldrig sett så folktom.

Det var nog rätt tid på dygnet att resa.

Jag slumrade lite till och från på tåget och I Flemingsberg stog Jörgen och väntade på oss.

När vi kom fram till tävlingsplatsen och Lussan fick se alla människor och hundar blev hon överraskande glad. Var det hit vi skulle? Massa kompisar? Yes...vad kul!

Jag kände samma sak...så roligt bara att träffas...träffa alla härliga vänner med sina härliga hundar...detta år har har ju så gott som alla evenemang blivit inställda!

Alla klasser var nu körda utom vår. Ingen i någon klass hade kört godkänt...hundarna var nog ganska trötta efter flera dagars läger, fyllda av aktiviteter. Känn ingen press, fick jag höra.

Vi gick banan. Vi skulle sen in som ekipage nummer 2. Ta dig den tid du behöver , säger domaren...vi har ingen brådska...du måste få hinna landa innan ni ska in på plan.

Jag gick en promenad med Lussan där hon rullade i gräset otaliga gånger...det var nog skönt att komma ut efter alla timmar på tåget.

Sen var det dags...

Vi började med korsningen som gick galant. Det fortsatte lika bra i slalomen.

Vid grinden tvekade hon en del...jag hann bli lite rädd att hon inte skulle fixa den...men visst gjorde hon det men förstås med poängavdrag för tvekan.

Nu lastades det för tunglasten. Det blev väldigt tungt i detta underlag, men Lussan jobbade på bra i jämnt och bra tempo. Visst klarade hon det...likaväl efterföljande moment utan last.Lussan har nu fått den nya titeln AP!!!

Fantastiskt bra jobbat , trots en uppladdning med många intryck.Vi åkte sen med Birgitta och Chino till campingen och fick en trevlig fikastund med Ing-Marie, Bea och lilla Fina.

Sen fortsatte vi med en kopp te med Karina, Birgitta och hundarna och vi fick då också träffa Lussans syster Luva...härligt!!


Sen var det dags att bege oss hemåt igen....buss, pendeltåg och så tåget igen.

På väg hemåt, nöjda och trötta

.

Men...jag skrev duktiga hundar i rubriken...Ja just det!

Lussans bror Linus var ute och tävlade samma dag. Han tävlade rallylydnad och vann sin klass Övelseklassen...tror jag den heter i Danmark...med fantastiska 99 poäng!

Jättestort grattis till duktiga ekipaget Linus och matte Lotte!


136 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page