top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Första oktoberveckan...


Fina gänget. Mamma Chili i mitten och sonen Lasse till vänster och Lussan till höger.

I fredags åkte vi till Lasse med familj och hälsade på. Såå mysigt och trevligt att ses. Lussan och Lasse hade väldigt roligt ihop.

Vi fick en trevlig fredagskväll med tacos och lördag fm tog Petra med oss på en rejäl promenad och guidade i sin stad.

På söndagen hälsade vi på hos Berit där vi bjöds på gott fika.

Lasse fick prova på att dra och det gick galant.

Man måste få vila lite ibland också.

Åsa med Tyson var också där. Hon fick hjälp av Berit med att övertyga Tyson i att dra vagn är kul.

Jodå...det går framåt...

Min bror och jag... Säger Lussan...

Fina Lasse!

Lördag lunch möttes vi i kommittén för vårutflykten för att planera 2020 års utflykt som kommer att gå av stapeln i denna stad...ja, vilken kan det vara...?

Våra respektive var också med och vi hade ett väldigt trevligt dygn tillsammans och...det känns som att vi får till en bra utflykt...

Kvällspromenad

Kommittén samlad i telefonkiosken. Vi saknade vår femte kommittemedlem Torvald som inte kunde vara med pga utlandsresa...men vi hoppas han tycker vår planering känns bra...

Tidigare i veckan träffades Susanne och jag för lite dragträning. Gizmo var jätteduktig! Första gången med vagn!

Lussan fick också dra. Hon är lite försiktig då hon drar vagnen men framförgåendet går galant och hon körde både slalom, korsning och grindar så bra att det gett full poäng om det varit tävling.

Torsdag kvällen var Chili och jag till Söderköpings Brukshundklubb för att agera provekipage.

Det var jättetrevligt och bra med ett extra träningstillfälle för oss. Chili hade på dagen fått bada efter att ha rullat i vildsvinsskit. Hon var nog fortfarande lite fuktig i pälsen och kanske därför hon bjöd på extra fart. Vid hopp apport tjuvade hon rejält, for iväg i periferin innan jag hann höra ordet kommendera.

Superglad var hon genom hela programmet och just detta fick jag beröm för... Beröm för tempot och glädjen.

Poängen har jag ingen aning om...hon gjorde allt hon skulle men slarvade en del... Kul hade hon i alla fall!

Hur mår hästarna då?

Jo, Atlas har ibland haft lite ovilja att lyfta höger bak vilket också visade sig vid senaste skoningen. Det har verkat som det varit någon form av låsning. Han har lyft benet och sträckt ut åt sidan för att det ska släppa.

Ywonne som regelbundet kommer och känner igenom honom och behandlar om han har ont någonstans var här i måndags. Atlas visade tydligt att det gjorde ont vid länden hö sida. Ywonne fick jobba ordentligt med honom men det känns som det gjort bra resultat. Efter detta har han inte visat något och pigg och glad har han varit i ridningen. Hoppas det håller i sig.

Blixten känns pigg och glad. Förutom att han i veckan blivit ompysslad och riden av lite barn, så har han varit med som handhäst då jag ridit Atlas. Så har det blivit ett par promenader och även longering. Provade westernsadeln och longerade honom med den på. Den satt bra på honom men vi behöver införskaffa en bukgjord.

Vildsvinen har härjat i hagen flera nätter. Otto har jobbat på med staketet. Satt dit fler trådar, fler grindar, lett om elen så den just nu bara är i nedre trådarna, röjt sly för att få bästa effekt på staketet och även satt upp lampa med rörelsedetektor i försök att skrämma bort vildsvinen. De skapar jobb minsann.

  • Det känns som att allt detta jobb gett resultat då vi inte haft något besök av dem de senaste nätterna men....jobb har vi för att försöka få ordning på hagen igen.

Igår fick jag sällskap av tre nyfikna hästar då jag jobbade. Trevligt med sällskap men fy vilket tråkigt och svårt jobb

Vildsvinen har bökat upp rejält!


64 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page