top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Helg med voltige och rally


I går arrangerades Lanthästens dag på Nynäs slott. Det var mycket att se och väldigt trevligt. Man plöjde med ardenner, man kunde åka häst och vagn, det fanns ponnyridning, uppvisning med Amerikanska miniatyrhästar, pilbåge från häst, westernridning mm mm och det viktigaste för oss ...voltige.

Adrian har börjat ganska nyligen på voltige och tycker det är jättekul.

Nu fick han vara med i uppvisningen på Nynäs slott. Spännande förstås! Och jätteroligt för oss andra att se alla duktiga barn. Här är Adrian själv på hästryggen och väntar på att kompisar också ska hoppa upp.

Adrian med kompisarna Agaton och Solveig visar att de har bra balans

På väg till en tripp trapp trull med Adrian, Agaton och Solvieg

Plöjning

Amerikansk miniatyrhäst

Lilla Vera var förstås med i publiken också

Högt uppflugen Adrian

Jag kunde inte stanna så länge då jag hade mellandag från jobbet men arrangeras detta även nästa år så kommer jag att vara där...hela dagen, för det var väldigt trevligt.

Trevligt tyckte också hundarna att det var. Jag har nog aldrig varit med om att hundarna gjort sån succé...visst är det alltsomoftast folk som beundrar dem och vill kela men här kändes det som att vi inte kom någonstans. Överallt ville folk höra mer om dem, kela med dem och hundarna fick mycket beröm för sitt temperament och njöt nog själva mycket av att vara så populära!

Lördagen tävlade vi rally.Lussan har senaste veckan varit väldigt "fladdrig", okoncentrerad och bara full av bus och spring. Helt otroligt att hon klarade startklassen i onsdags.

Nu visade hon även idag att hon kan skärpa till sig...i alla fall lite...då det gäller...klarade den ena fortsättningsklassen precis godkänt . Då det därmed var hennes tredje godkända så kan hon nu även titulera sig med RLDF före namnet.

Chili körde två mästarklasser och jag var helnöjd med henne men vi kom inte upp i kvalificerande poäng. Då jag inte hann stanna till prisutdelningen och jag ej fått hem mina resultat ännu, så vet jag inte vad domaren drog ner poängen på. Jag vet bara att i den ena klassen stog jag för en minustia!.....Hur som helst...även om poängen inte nådde ända fram...så är jag riktigt nöjd då jag kände att hon var med mig hela tiden...glad och pigg men "hanterbar" och hade tid att vänta in mina kommandon.


26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page