top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Skogslotten- Blixten på kollo


När vi skulle åka iväg norrut en andra vända var det så få dagar så hästarna fick bli kvar hemma.

Atlas var på bete tillsammans med Panja och Nunne. Det känns tryggt att Eva haft full koll på hästarna där och Atlas till största delen skötts om av Sofia, Linn tog hand om honom någon dag. Tack snälla ni för det, Sofia och Linn.

Blixten då... han kunde ju inte vara ensam hemma. Alexandra med döttrarna Emilia och Alicia lovade att ta hand om honom. Anita har tidigare sagt att han var välkommen till Skogslotten så jag hörde med henne om detta fortfarande var aktuellt och visst...han var så välkommen så.

Tack bästa Anita!

Dagen innan vi åkte till Jämtland packade vi Blixtens saker, lastade och åkte ner till Skogslotten och installerade honom i Suxboxstallet. Vi =Alexandra, Emilia, Alicia, Oliver och så jag.

I Suxboxstallet stod också Lisas nya häst. Jättekul att träffa Lisa och också att få se hennes häst " på riktigt".

Blixten anpassade sig snabbt. Nu kunde vi tryggt resa iväg...Blixten installad på bästa Skogslotten, omskött av Alexandra och flickorna...det kunde inte bli bättre.

På dagarna gick Blixten i en egen hage och på kvällarna kom Alexandra och tjejerna och skötte om och red...jag fick många foton och filmer på dem under dessa 2 veckor, som han var där. Det blev några extra dagar då jag i Jämtland glömt nycklarna till släpet och därav inte kunde hämta hem Blixten förrän nycklarna kommit med posten.

Det var underbart att se Blixten ihop med tjejerna...det syns att han trivs med dem. Och de rider honom så jättebra. Så duktiga tjejer!!

Sista dagen Blixten var på Skogslotten skulle båda tjejerna rida lektion. Emilia skulle rida på deras nya foderhäst Betty och Emilia var sugen på att rida Blixten på lektionen och naturligtvis fick hon det.

De tog först en sväng i skogen.Blixten var pigg och fick gå som nummer 2 i ledet.

Sen fortsatte de med ett tufft pass på banan. Det var så kul att se dem..Blixten nöjd och glad och väldigt pigg och Alicia red honom jättebra. Emilia var jätteduktig på Betty. I skogen gick de först i ledet på Blixten efter.

På väg ut i skogen. Först ut Emilia på Betty och efter kommer Alicia på Blixten. Mamma Alexandra och lillebror Oliver väntar vid staketet.

Här är det full galopp på banan...Blixten syns bra med sitt gröna schabrak.

Här har jag lånat en bild som Alexandra tagit på Alicia och Blixten.

Det är en speciell känsla att komma till Skogslotten. Man blev inte förvånad när de blev korade till Årets ridskola.

Man har många härliga minnen från Skogslotten...från det att det bara var privatstall till att ridskolan så småningom växte fram...i början bara med några få ponnyer. Sen kom ridhus 1 och fler hästar, ridklubben bildades, så småningom kom ridhus 2 som nu också byggts ut och blivit stoooort.

Det har fyllts på med nya hästar och nya stall har byggt. En fantastisk utveckling som bara fortsätter...det är mycket på gång.

Ridklubben har många medlemmar men man har inte tappat den familjära mysiga känslan som gör att man trivs så bra där.

Anita och Stefan, ni är fantastiska!!

Nästa år ska klubben arrangera Bråvalla hästival och naturligtvis passade jag på att köpa en tröja så jag kan gå omkring med lite reklam och känna att jag fortfarande är en Skogslottare.


95 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page