top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Luva på besök mm mm


I helgen fick vi trevligt besök!

Allra finaste goaste busigaste "lilla" Luva Lussebulle med matte Anna Karin kom på besök. Systrarna Lussan och Luva hade så kul , så kul, ja, även mamma Chili var med och busade en del.

Luva

i solskenet

Luva igen

Milla, Chili, Lussan och Luva poserar.

Vi gick också en promenad där vi träffade en trevlig kille på 8 månader, blandras mellan schäfer, labrador och malamute. Han var lite försiktig av sig men hade sen väldigt roligt med Lussan och Luva. Honom lär vi nog träffa fler gånger då han ska flytta nära oss framöver.

Första dagen sen vi kom hem från Jämtland var det dags för skoning för Atlas och Panja och Blixten skulle få hovarna verkade. Vi har världens bästa hovslagare, så himla glad att det är just Lasse som skor våra hästar. Superduktig och trevlig med både hästar och folk. Hoppas han ska orka länge till.Det är slitsamt att vara hovslagare. Man tänker extra på det i dessa tider när man står med krökt rygg och broddar hästarna före och efter ridning.

Våra hästar är dessutom inte de allra lättaste...Atlas är stor och tung och lite bånglig ibland, då det kan vara lite jobbigt ibland att stå på 3 ben, Blixten är liten så Lasse får nästa krypa ner mot golvet då han ska verkas ...och Panja kan också vara lite styrigt med ibland men Lasse fixar dess 3 på bästa sätt.

Jag minns också för några år sen när Atlas hovar var sköra, av hovväggen fanns inte mycket att sätta söm i. Det var då Atlas haft vila i 7 veckor efter struppipningsoperation. Lasse byggde upp hoven där det var skört för att få något att sätta sömmen i och fick dit alla skor och som vanligt satt skorna kvar tiden ut...aldrig en tappsko här inte:

Här ett kort där Lasse skor Atlas och berättar samtidigt om sitt jobb för en intresserad Adrian.

På eftermiddagen samma dag åkte vi till stan för att fika med Jill och Lasse. De har hus i Florida och varit där under hösten och nu varit hemma över jul och nyår. Dagen efter skulle de åka igen och vi hade inte hunnit träffas något eftersom vi varit i Jämtland hela tiden de varit hemma.

Så mysigt att vi hann med att ses lite grann i alla fall!

Sen var det dags för både stallmöte och revymöte...två möten samma kväll.

Årets revy går av stapeln i mars och nu är så gott som manus och sånger klart...nu blir det hårdkörning med träning.

På onsdagen bestämde jag med Ewa och Eva att vi skulle rida ut en sväng tillsammans och det blev en tur med fart minsann. Atlas och Nunne som varit bästa kompisar i 19 år hade inte varit ute på tur tillsammans under tiden som vi var borta ...och ut på tur tillsammans är det bästa de vet! Och denna dag blev de då mer taggade än någonsin. För Atlas fanns ingen skrittväxel, taktade hela tiden på skrittpartierna....helst hade de velat galoppera hela tiden. Där vi galloperade fick vi jobba för att kunna hålla kvar kontrollen...sååå taggade hästar som bara ville springa mer, mer , mer.

Att de är 24 resp 26 år snart är inget som någon av dem bryr sig om. Ej heller bryr de sig om att mattarna får jobba sig helt slut! Grabbarna busade men Panja skötte sig med den äran.

Nåja...jag tycker det är kul att Atlas är pigg och lite busig men...ibland kan det bli lite väl mycket.

Tjusigt kort på Nunne och Atlas...ett foto som Tina messade till mig när vi var där uppe i norr

Nästa dag fick Blixten följa med på tur då jag red Atlas. Även han väldigt pigg. Det var fart på Atlas även idag, även om det inte går att jämföra med när han har Nunne som sällskap.

När jag har Blixten med då jag rider blir det ibland lite tävling mellan Atlas och Blixten.Blixten vill springa om Atlas, men nä du...säger Atlas...äldst och störst går först...du får allt hålla dig lite efter!

På akuten är vi en del som har hundar och några av oss brukar träffas lite då och då för lite hundpromenader. Tack Joel för att du tagit initiativ till dessa trevliga träffar. I fredags gick vi en runda i Jurslaskogen och fika blev det vid Herrsjön. Det var underbart väder och vi fick en härlig och väldigt trevlig eftermiddag. Så roligt att hundarna funkar så bra ihop. Denna gång var det 2 berner ( Chili och Lussan), en flat, 2 gonczy polski och 2 whippetar som var med på tur.

Helena bjuder här på godis från Hundbageriet i Oxelbergen. Ett godis som de gillar skarpt. Jag har samma godis med så Lussan och Chili är inte med och flockas runt godispåsen hos Helena, de får samma sak hos sin matte.

Ikväll har vi varit och simmat med hundarna. Milla var lite lös i magen idag...tror hon äter för mycket hästskit och annat smått och gott ute....så hon kunde inte få följa med.

Det blev Lussan och Chili som fick simma. Nu var det några veckor sen sist och Lussan sprang direkt in och upp till rampen för att hoppa i direkt. Hon som var tveksam att simma i bassäng i början har minsann kommit på att det här är kul!

Lussan på väg att kliva i utan att blivit duschad innan, utan att fått flytväst på, men...

...ordning och reda vill vi ha...dusch först, flytväst på och...nu Lussan är det bara att simma

...och simmar gör hon så bra , med bra rejäla simtag med kraft i...några linor för att hålla Lussan i bassängen behövs inte

Sen var det Chilis tur att simma och här är det dags för föning. Lussan är fönad och klar och här syns att båda fäller ordentligt nu...hårtussar både högt och lågt...ja även på fönstren...

Det blir en del att städa innan man kan åka hem


79 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page