top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Trevlig Stockholmshelg


Nu är vi hemma efter en väldigt trevlig helg i storstan.

Deltagande i stora hundmässan i Älvsjö var orsaken till att vi åkte just nu.

På mässan var vi ett gäng tvåbeningar och fyrbeningar inklusive Chili och jag, som gjorde reklam för sennenraserna i vår rasklubbsmonter.

Vi hade en väldigt fin monter! Man kände sig mycket stolt över att stå där och väldigt roligt är det att i trevligt umgänge ta emot många intresserade som vill kela med våra hundar och få svar på sina frågor om just vår ras.

Chili och jag tillsammans med Karina och Hallon deltog också i rasparaden där årets tema var"tant brun, tant grön, tant gredelin... "firar jul.

Vi kände oss riktigt fina där vi klev in i stora ringen. Min fina dress hade jag fått låna av Ewa Weber som också har sytt den. Tack snälla Ewa!

Och tack Kalle Skattman för alla fina foton!

Vi kom på fjärde plats i tävlingen. Jätteroligt!

Chili och jag tävlade också i rallylydnadens mästarklass. Chili var taggad redan då vi kom in på planen, svansen gick hela tiden, men hon började ändå riktigt bra men... Sen kom hoppet!...och så front med backning!...och så 3 snurr...Det blev bara fööör kul, Chili flippade ur helt. Glädjen och buset tog överhand! Hon hade stenkul! For runt och inbjöd till lek och var så glad så glad. Trots detta lyckades jag ändå inför de sista momenten, få henne att förstå att det faktiskt var tävling och inte lek som gällde... så vi kunde avsluta med hedern i behåll men...34 poäng fick vi nöja oss med en dag som denna.

Det var dessutom väldigt mycket sorl runt banan, man fick prata högt för att hunden skulle höra och jag är ändå glad att Chili inte blev stressad av miljön utan "körde sin show" utan problem, spelade ut sin glädje totalt! Man ska ha kul!

Sofia Jardviken filmade oss. Tack för det Sofia! Jätteroligt att se då jag faktiskt på filmen ser att vi gjorde en hel del bra...också!

När vi skulle hem från mässan, jag och Chili åkte med Ing-Marie och hennes Chilli upptäckte vi att Ing-Marie någon gång under dagen tappat bilnycklarna. Efter idogt letande gick jag tillbaka till mässan och informationsdisken för att fråga om någon lämnat in någon nyckelknippa. Ing-Marie stannade vid bilen och vaktade hundar och prylar.

Ja, vi har en var svaret, var svaret i informationsdisken. Vad är det för bil? Subaru svarade jag. Ja, de här är till en Subaru svarade de och DET VAR RÄTT NYCKLAR! Sån himla tur.

Vi bodde i helgen hos Ing-Marie och Bea. Vi hade husvagnen med då vi tycker det är ganska skönt för hundarna och jag måste säga att denna camping är förstklassig! All inklusive och där ingår också mycket trevligt sällskap.

Vi åkte dit fredag kväll. Lördagen började vi med en hundpromenad och sen besökte vi Artipelag, ett ställe vi länge pratat om att åka till och det var verkligen värt ett besök.

Vi åt där en väldigt god sopplunch och tittade sen på utställningen om en fransk modedesigner. Utställningen var verkligen sevärd, spännande idéer hade han, den där fransmannen.

Idag lämnade vi Saltsjö-Boo och hälsade på hos Katinka och Leif där vi bjöds på gott fika.

Husvagn och bil fick stå placerad hos dem då vi åkte in till danska ambassaden för att Otto skulle ansöka om nytt pass. Inte för att vi har några planer på utlandsresa i nuläget men bra att ha passet om, "andan skulle falla på". Det är ju lite bökigt när man inte kan fixa pass på hemmaplan.

Här lite foton från helgen

Lite bilder från Artipelag. Stenen med ljus ser man inne i deras café

Otto utanför danska ambassaden


101 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page