top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

5 veckor och nu fått namn


Valparna är nu 5 veckor gamla och det är full fart här hemma. De leker alltmer med leksaker, rullar bollar, biter på kamprullar, sliter och drar i fällarna och möblerar om. Jättekul är det också att bita sönder tidningar och springa omkring med prasslande papper, men framförallt busar de med varandra.

Det är helt underbart att bli mött av ett glatt gäng med viftande svansar när man kommer in.

Vi har under dagarna öppet mellan valprummet och köket så de är med oss mest hela tiden.

Chili sköter fortfarande om dem väldigt bra, hon är väldigt mån om valparna. Nu är det inte bara mat som gäller längre då hon lägger sig på golvet hos dem. Nu börjar hon också leka med dem så smått, sååå försiktig är hon, det ser så mysigt ut.

Milla som var väldigt intresserad i början tycker att valparna kan hålla sig lite på avstånd nu. För några dagar sen försökte de tutta på henne och det var bara för mycket...då ville hon bara fly...och absolut inte ha dem i närheten igen.

Äntligen har också valparna fått namn...efter mycket funderande. Vi funderade på att det skulle vara något med mat i namnen då Chili heter som en maträtt. Bokstaven skulle vara L. Efter mycket funderande hit och dit under jul och därefter bestämde vi oss...det skulle vara namn som innehöll något av det vi äter i jul.

Namnen blev för tikarna

-Luva Lussebulle

-Lilla Lussekatt

Hanarna har fått namnen

-Lasse Lingon

-Lax Lurifax

-Loffe vört Limpa

-Ludde Lutfisk

Valparna får träffa många människor både stora och små då det är många som vill komma och beundra de små underverken. Det är både släkt och vänner och blivande valpköpare.

I helgen var Jonas och Julia med Adrian och Vera här.

Det blev då mycket mys med valparna men naturligtvis var det mer som skulle göras då de var här. Adrian följde gärna med Otto på fyrhjulingen för att köra hem ved, Adrian hjälper gärna till

Här kommer en kombinerad bild på Adrian och Vera i samma byxor. Adrian överst, är nog dryga 2 månader då det togs och Vera är nu 3,5 månad

Idag har vi varit ner till Stenkullen och hälsat på Marias underbart söta lilla S:t Bernhardsvalp, Kitha V. Det var en valp med mycket fart, glad och busig och så himla söt!


349 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page