top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

I morgon halloween...


...då passar jag på att berätta lite om en tävling Chili och jag deltagit i

Ja... Halloween, det har flera gånger betytt lydnadstävling för oss. Vi har då ofta varit i vår stuga i Jämtland och har då passat på att tävla lydnad på Västra Medelpads brukshundklubb i Ånge. Det är en väldigt trevlig klubb, där man alltid känner sig välkommen. Just Halloween brukar de anordna en väldigt speciell tävling, kanske inte den bästa att plocka poäng på, men en annorlunda och trevlig tävling. För två år sen tävlade jag med Chili, endast 1,5 år gammal. Hennes förare dvs jag var klädd i peruk och konstiga kläder och häxhatt, långa silvernaglar och svarta läppar. En tävling i tävlingen är att man ger pris för bästa utklädnad, så man ser gärna att de tävlande är utklädda, vilket också funktionärerna är. Det är en kvällstävling så det är riktigt svart ute.

Vi kom fram mot klubben och det första vi ser är ett spöke som lyses upp i mörkret av ljus. Vi hittar sen ett spöke till på en annan plats, många kors och ljus och pumpor här och var. Kuslig stämning tycker jag...hur ska då Chili reagera? Jag gick in för att anmäla mig och bjöds i dörren på blodsdryck=glögg. Inne i klubbstugan var det dekorerat. Spindelnät med spindlar i taket. Lysande pumpor och spindlar på bordet. Dödskallar hängde i taket. Hualigen!! Riktigt kusligt! Vi inväntade vår klass och tog en promenad i mörkret. Chili tyckte nog allt det var lite konstigt ställe. Så dags att gå in på plan….ja det blev inte den bästa tävlingen vi gjort, men jag var klart nöjd med Chilis 131 poäng (debut i dåvarande lydnadsklass 2) i denna märkliga miljö...inte ens matten var ju sig lik! Och skrivaren åkte runt i elrullstol! Mycket som var konstigt för liten Chili! Jag var mäkta stolt över henne hur hon hanterade detta. Då vi inväntade prisutdelningen satte hungern in och då passade vi på att handla mat i cafeterian. Där kunde man köpa häxsoppa (köttsoppa) och smörgås. Det smakade riktigt gott i kylan! Efter prisutdelningen i lydnaden, var det dags för att dela ut priset för bästa utklädnad och det gick till ...MIG!! Jag vann för andra året i rad. Detta år var priset en stor pumpa! Hoppas vi har möjlighet att vara med någon mer gång! I år passade det inte men...förhoppningsvis nästa år. 


37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page