top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Tandläkare för både Atlas och mig

Idag har jag och Otto varit med Atlas till hästtandläkare Torbjörn Lundström.

Jag har sen en tid tillbaka sett att en tand börjar peta ut i Atlas mun. Det har inte sett inflammerat ut och han har ätit sin mat utan problem men jag kände att det var bra med ett besök hos Torbjörn för att se om det behövde åtgärdas.

Dessutom var det ett bra tag sen vi var där så det kunde ändå vara dags för en koll.

Tanden var lite lös och ibland kan tänder lossna av sjukdom men då är det fler tänder som blir lösa och nu var det bara en tand.

Därav trodde man att det var en skada, att han kan ha fastnat i någonstans. Kan inte riktigt förstå vad han gjort men hur som helst var man tvungen att ta bort tanden vilket gick lätt utan problem.

Så här ser den utdragna tanden ut. Hästar har minsann rejäla tänder.

För övrigt tyckte Torbjörn att Atlas såg fin ut i munnen för att vara så gammal, visserligen är tänderna nedslitna men de är slitna jämnt och fint.


De tyckte det var härligt att höra att Atlas är så pigg trots sin ålder men jag berättade att han på sista tiden blivit lite mer snubblig och dessutom mer tittig än han någonsin varit.

Veterinären på kliniken trodde att synen försämrats på honom, vilket kan förklara både snubblighet och tittighet.


Atlas besök hos tandläkaren gick snabbt och smidigt

Värre är det med mig. Det är en långdragen historia.

För många år sen slog jag genom olycksfall ut två framtänder som då ersattes med krona. Hösten 2019 lossnade den ena kronan och man bedömde att det inte skulle gå att sätta i en ny krona.

Det beslutades om implantat . Under tiden skulle jag få en tillfällig tandskena som ersatte den förlorade tanden. Den skenan har jag ännu kvar, och jag vänjer mig aldrig vid den.

Den ger mig illamående till och från och ofta tycker jag att det hörs att jag läspar när jag pratar. Jag är så innerligt trött på denna skena.

Hur som helst, 2 operationer för implantat har gjorts och båda gångerna har implantatet stötts ut.

Remiss skrevs till käkkirurgen där jag varit på ett första besök. De kommer att göra 2 operationer , en operation för att ta ben från underkäken för att sätta i överkäken. När det väl är läkt är det dags för att operera in implantatet.

Inte nog med att allt tar tid. Jag har ju hos tandläkare nr 1 betalat för implantat men är fortfarande på ruta 0. Nu blir det samma kostnader samt lite till hos käkkirurgen och jag tycker då att jag borde ha rätt till någon form av ersättning.

Jag kontaktade konsumentombudsmannen som hänvisade till "Hallå konsument" som i sin tur skickade mig vidare till "konsumenternas försäkringsbyrå som i sin tur skickade mig till privattandvårdsupplysningen som skickade mig vidare till försäkringsbolaget If, som är försäkringsbolaget som de tandläkare som är anslutna till praktikertjänst har.

Suck! Jag förstår att många ger upp.

Nu har i alla fall If tagit emot mitt ärende och jag hoppas också att käkkirurgen snart ska ge mig en operationstid för nu är jag trött på det här!

143 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page