top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Skönt att slippa vara kopplad hela tiden,säger Chili


Denna vecka har Chili fått börja vara lite lös under promenaderna. Jag var lite orolig för att släppa henne, rädd för att hon skulle få tokryck och raca runt men hon har skött sig riktigt bra. Hon tycker nog det är skönt att få strosa runt och lukta som hon vill.

Jag har dock inte vågat ha Lussan lös samtidigt då jag är rädd att det skulle bli mycket spring och lek om de var lösa tillsammans.

Dessutom är det också bra att Lussan tar det lugnt några dagar. Hon gjorde sig illa i måndags. Hon hade rejält ont vid en klo på vänster fram. Det syntes inget men hon ömmade på insidan vid klon.

Det gick över fort och sen tisdag har hon inte visat något alls men...det är nog bra att hon tar det lugnt några dagar.

men avundsjuk är hon, att Chili får gå lös och inte hon, men nu är det ombytta roller.

Glad Chili . Vi hoppas det får fortsätta så. Inga bakslag tack.

Vi jobbar på med rehaben.

Vi stretchar, vi kör med novafonen (som också Lussan vill få behandling av. Hon blir avundsjuk på Chili annars), vi vattentraskar.

Idag har vi varit på vattentrasken. Det var stor skillnad mot sist. Idag tog hon i mycket mer med det skadade benet och jobbade på ordentligt.

Förra veckan kunde man också känna lite kvarstående svullnad vid skadan.Den svullnaden var i princip obefintlig idag. Skönt!

I morgon ska Lussan och jag träna lite drag. Vi hoppas att det kommer lite fler hundar som vill träna/prova-på.


Söndag åker vi sen till Västerås på sennenträff.

Det ska bli kul att träffa alla där. Chili får dock stanna hemma med husse. Det blir lite för tufft med en sån promenad med så mycket hundar.


I söndags hade vi sennenträff här i Östergötland.

Susanne hade bjudit in oss till Gårdeby där vi gick en trevlig 6-kilometersrunda och avslutade med grillning vid skolan.Lussan och Gizmo undrar varför de inte får vara med...framme vid grillen där maten finns.

Gizmo är Susannes hund, en trevlig kille som också brukar vara med när vi drar och visat sig vara riktigt duktig och tycker det är kul.

I onsdags blev det ingen lydnadsträning då vi hade heldagsAPT på jobbet.

Veckan innan körde jag lite blandat, lugna moment med Chili.

Samma vittringsträning körde flera av oss.

Det gick ut på att föraren höll pinnen 10 sek, som på tävling. Medhjälparen la pinnen på golvet och hällde ut en hink med massa pinnar över.

Vi trodde att de skulle ha svårt att hitta rätt pinne...bita och kasta runt på pinnarna. Men ack vad vi bedrog oss...helt otroligt att se dem, hur de gick fram till högen , lugnt och metodiskt puffade undan pinnarna tills de i botten hittade rätt pinne och kom in med den. Fantastiskt att se! Jag ångrar att jag inte filmade Chili.

Lussan fick också börja lite vittringsträning men får nöja sig med att hitta en pinne som jag gömde utmed väggarna i hallen....och letade och hämtade pinne gjorde hon gärna. Jättekul! Nu tänkte jag prova hemma också med mååånga pinnar till Chili men hittar inte mina pinnar. Jag hittar hinken men i den finns inte så många pinnar kvar. Men var är påsen jag fyller på ifrån? Jag vet att jag har en hel påse med pinnar men stört omöjligt att hitta den. Jag tycker att jag letat överallt men tydligen är det någon gömma jag missat.Nåja, jag får införskaffa nya pinnar! Det ska bli spännande att se var jag hittar påsen framöver någon gång...för någonstans finns den!

Här är Lussan i ett gruppmoment. Så duktig så!

Nästa vecka är det dubbelkurs på onsdagen! Det ser vi fram emot!

47 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page