top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

När seklet var ungt

I augusti var det planerat en festlighet i granngården, en festlighet för att fira att gården fyllde 150 år.

Extra roligt skulle det vara om gästerna kom klädda som när "seklet var ungt!

I höstas startade man en sykurs där man sydde kjolar efter mönster från Jamtli

Bland annat skulle kjolar sys till dem som är aktiva i hembygdsföreningen och de skulle bäras på diverse evenemang i hembygdsgården.

Jag var inte med på den kursen men knåpade ihop min kjol nu i sommar.

Nu kom corona i vägen så festen skjuts på framtiden men, ett litet kaffekalas blev det men då kunde tyvärr inte jag vara med.

Vi klädde ändå upp oss på gården för att filma och ta bilder. Då vi missade Emmas och Olofs bröllop på grund av coronan tyckte vi det vore kul att skicka ett par gratulationsfilmer till dem. Det blev två filmer. En där vi sjöng jämtländsk brudmarch och en stökig Pomp and circumstance.


Visst är vi väl finaJag hade på mig min farmor Emmas blus, en blus som hon sydde när hon var ung i början av 1900-talet. Så blusen jag bär är nästan 120 år. Det känns helt fantastiskt!

Jag har också farmors halsband och brosch på migI nederkanten har hon broderat sitt namn, EmmaTill Otto hade jag sytt hängslen och jag sydde ärmhållare till både Otto och Jonas. Den fina klockkedjan hittade jag på loppis men...har man ingen klocka att sätta i den så går det ju bra att ha den som nyckelkedja.Nu har vi i alla fall våra kläder i ordning inför ett kalas som förhoppningsvis blir nästa år. Kanske kommer vi att bära våra kläder på något evenemang nästa år på hembygdsgården också.


142 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page