top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Löp i "fel" tid och missad pallplats


En gammal hoppbild p Chili får pryda dagens inlägg


Igår var det lydnadstävling på Söderköpings brukshundklubb.

Åh, vad jag hade sett fram emot denna tävling.

Det var evigheter sen vi tävlade lydnad och nu hade jag framförallt sett fram mot att tävla klass 1 med Lussan.

Lussan har gått superbra på träning så jag hade verkligen förhoppningar om att vi skulle göra bra ifrån oss här.

Jag ställde klockan på 6 för att ge mig ut och släppa ut hästarna innan vi skulle ge oss iväg.

När jag klev upp ur sängen möttes jag av 3 glada hundar och jag ser dropp dropp dropp på golvet, röda droppar och det är bara att inse att det inte blir någon tävling för Lussan. Hon har börjat löpa.

Urbesviken inser jag nu att jag har hur gott om tid som helst på mig och sätter mig vid datorn för att leta fram nästa tävling och hoppas att jag ska hitta någon i närmaste framtiden.

Nästa tävling som kan passa är först i april. Tills dess är det 5 månader och Lussan har bara 5 månader mellan sina löp så det känns nog som att det dröjer fram mot sommaren tills vi får nästa chans. Så trist!

Nu tog jag det lite lugnt på morgonen innan jag begav mig iväg mot Söderköping.

Tog med Märta som jag tycker behöver ut och socialisera sig lite.

Jag kom precis lagom för att se träningskompisen Lotta och hennes Lyra på plan i startklassen. Tyvärr hade de missat sättandet men gjorde kanon ifrån sig för övrigt och blev dagens bästa Söderköpingsekipage.

Jag såg också träningskompisen Mia med sin Lisen som kom upp i godkända poäng, jätteduktiga!

Träffade många trevliga människor och gick runt och småpratade och tittade på duktiga ekipage innan det var dags för att ta en promenad med Chili och Märta och invänta samlingen till Chilis klass.

Momenten var delade på två domare, planen var delad så vi skulle börja med några moment hos domare 1 och fortsätta med resterande hos domare 2.

Det blev jättebra flyt på tävlingen på det sättet.

Chili gjorde sina missar här och var men jag var ändå supernöjd med henne. Hon var superglad och tyckte det var jättekul att tävla vilket känns härligt. Hon är ju i alla fall snart 8 år.

Vi inväntade prisutdelning och hann applådera åt min lydnadsfröken Ingela som tagit 1:apris i 3:an med sin Smickra.

Så var det dags för vår prisutdelning. Där hamnade Lotta och hennes Isa högst upp på pallen, såå duktiga.

Nu fick Lotta i pris också en stor hink med hundgodis. Då hon fått en tidigare för placeringen med Lyra så tyckte hon att vi skulle få den. Tack snälla Lotta.

Väl hemma gick jag igenom mina poäng och såg att jag fått 0 på helhet och fattade ingenting. Vad har jag nu gjort som gett oss 0?

Jag bläddrade fram till de handskrivna orginalprotokollen och såg att domaren gett mig 8 på helhet med kommentaren "Trevligt samarbete". Nu hade man missat att föra över de poängen då man renskrev.

Då jag inte tycker det är kul med en nolla på helhet som jag inte ska ha så sms:ade jag och frågade om det gick att rätta till.

Jag åkte sen och jobbade och när jag kom hem såg jag att det gått att rätta till.

Nu med de extra poängen som jag så snöpligt blivit av med, när jag fick tillbaka dem hamnade jag på tredje plats och skulle då varit med på prispallen. Inget som är jätteviktigt ändå, det viktiga är att det gick att rätta till och det viktiga är att vi hade så kul Chili och jag.

Bedömningen blev

-fritt följ där hon slarvade, var dålig på att backa , något som hon annars är superbra på.

Det blev 6 poäng.

- L:et gör hon rätt i båda skiftena men jag går lite snävt mot vändningsskyltarna, det blir lite trångt för Chili där. Där blev det 8 poäng

-Inkallning med ställande. där saktar Chili av inför ställandet. poäng 8

jag gör på träning alltid raka inkallningar för att behålla farten men Chili vet att på tävling där ska man stanna mitt i och saktade in för att invänta stannakommandot.

-Rutan låg nära andra planen. Chili fastnade vid att titta på ngt där när jag kommenderar och hon hörde inte mitt kommando. Jag fick ge nytt kommando och hon sprang in mot rutan men tappade fart sista biten. För övrigt bra. Poäng 7

Nu fick vi gå och ställa oss vid sidan för att invänta att de skulle bli klara på plan 2 för att sen fortsätta där.

På plan 2 börjar vi med

-dirigeringsapportering. Chili vrider sig och tittar på rätt apport men vågar inte riktigt lita på sig själv, tittar på mig och vill ha bekräftelse, jag kommenderar igen, hon springer ut, hämtar rätt apport, springer tillbaka men sätter sig supersnett. Poäng 5

-vittring . Chili springer ut, snabb analys, tar rätt pinne men tuggar lite, sätter sig fint vid sidan men släpper pinnen precis då jag ska ta den, jag hinner inte fånga utan får ta upp pinnen från marken. Poäng 6

-hopp med metallapport - Chili hoppar fint ut, tar apporten, saktar lite inför tillbakahoppet men gör det fint. sätter sig fint vid sidan, lämnar av apporten. Allt såg jättefint ut MEN Chili ställer sig upp och viftar på svansen innan momentet är slut Poäng 8

-fjärrdirigering. Gör alla skiften rätt, men segt, flera dk. Poäng 7.

-helhet 8

-platsen . Där reste sig en hund och gick iväg så platsen avbröts. Man blir alltid lite nervös när man får lägga om men Chili låg stabilt och bra och la sig och satte sig på rätt kommando Poäng 10

Summa summarum 229poäng, ett andrapris och en tredjeplacering.


Jag känner mig väldigt nöjd även om de där småmissarna kostar många poäng.


Det var en allmänt trevlig dag på Söderköpings brukshundklubb. Vi träffade många hundvänner och det var extra kul att tävlingen gått bra för många av dem


Idag har vi haft dragträning. Då det skulle regna hela dagen så trodde jag att vi skulle bli själva. Men, vi fick riktigt bra väder, endast lite dugg förutom på slutet och flera duktiga ekipage kom till träning. En hund var helt nybörjare, har aldrig provat förut men det gick jättebra. Jätteroligt!

Och vissa som bara tränat någon gång innan ,visade på att "det här kan jag" och drog som att de aldrig hade gjort annat. Så duktiga!

Jag hoppas på samma uppslutning och gärna lite till när vi tränar igen om 2 veckor


En annan rolig sak på hundfronten är att vi varit och röntgat Märta och resultatet kunde inte bli bättre En härlig början!

102 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page