top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Höstutflykt med tävling och andra trevligheter

Nu i helgen var det dags för att åka till Ängelholm för årets sista arbetsprov.

Vi startade hemifrån på torsdagen och anlände till Öxabäck på torsdagkvällen.

I Öxabäck hälsade vi på Christina och hennes man Bruno. Det var 12 år sen vi sågs sist men vi hörs på telefon lite då och då.

Vi har känt varandra sen vi var 9år. Jag var då med mina föräldrar och min syster på semesterresa och anlände till ett vandrarhem på Öland samma dag som Christina och hennes familj skulle åka därifrån.'

Vi hann dock med att leka några timmar och trivdes så bra med varandra att vi delade adresser och har hållt kontakten sen dess.

Nu övernattade vi hos dem och fick en trevlig kväll tillsammans och hann också språkas vid lite vid morgonkaffet innan det var dags för oss att bege oss vidare.


Nästa anhalt var Ullared där vi shoppade loss några timmar. Som vanligt handlar man bara lite av varje men mycket pengar går det på.

Vi fortsatte sen till Engelsons där Otto köpte ett par skor och jag hittade ett par byxor som känns ok nu när inget annat passar på grund av min rumpeklump.

Resan gick vidare till Ängelholm där vi campade hos Anita och Bengt och bjöds på fika då vi installerat oss.

Lördagen var det tags för Arbetsprov.

Jag har inte haft chans att träna så mycket på länge då jag inte tar mig iväg med allt material själv. Det jag tränat på är bara här hemma på gården där jag koncentrerat mig på backningen med Lussan.

Märta har tränat framförgående, last och slalom

Det är vad vi fått till här hemma. Det kändes ganska bra då vi tränade så jag anmälde Lussan till klass III fast jag vet att slalomen är vi inte alls klara med. Den har vi tagit det lugnt med eftersom Lussan tappade all glädje när vi harvade och tränade på den. Nu vill jag ha glädjen kvar och därför tar vi det väldigt lugnt med slalomträning.

Märta tyckte jag också det gick bra med s¨ jag anmälde henne till klass 1 vilket var debut i den klassen för henne.

Mina planer var att åka iväg till "vår" träningsplan söndagen innan tävling och skulle det då inte gå bra alls så skulle jag ändra mig och köra allmändraget med henne.

Otto skjutsade mig och hundarna och allt material till planen på söndagen innan och det gick så superbra att köra med alla tre tjejerna så jag kände att vi kör.

Hur det gick`? Jo, jag är supernöjd med alla tjejerna.

Lussan klarade inte sin slalom men klarade faktiskt 6 svängar på söndagen och så långt har vi inte kommit tidigare.

Hon klarade också backningen som varit så svar.


Lussan i slalomen.

Lussan jobbade på fantastiskt bra och hade svansen viftande hela tiden. Härligt!

Dock är det så i drag att det kan vara väldigt hårfint mellan 10 och 0, som med Chili till exempel.

Hon klarade sin svåra slalom alla 7 svängar runt puckarna, vände i den lilla vändrutan och klarade 6 puckar tillbaka men gränslade den 7:e och där förvandlades 10:an till 0.

Så var det med både Chili och den andra tiken som körde klass IV, båda körde jättebra men småmissar gjorde att de inte nådde upp till godkända poäng, någon av dagarna.


Chili i backningen som hon klarat om inte jag trott att hon inte var helt inne i rutan och kommenderade extra backa och vagnen vek sig. Hade jag inte gett det extra kommandot utan varit nöjd med backningen och kommenderat ligg så hade hon klarat momentet för enligt domaren var hela ekipaget inne i rutan. Ja, ja...så kan det gå...

Men även med Chili var jag mer än nöjd. Hon är superpigg, hon älskar drag och är så rolig att jobba med. Hon är bara helt underbar!

Även Märta var jag väldigt nöjd med. Dag 1 strulade jag i slalomen och det följde med i korsningen så vi nollade båda momenten.

Nästa dag nollade vi slalomen för att det var en vattenpöl som Märta inte hade någon större lust att trampa i men hon var superfin och duktig på övriga moment vilket gjorde att vi kom upp i godkänt på söndagen. Fantastiskt!

Första tävlingsdagen klarade Inka och hennes grossertik klass 1 och Linda klarade klass II med sin bernerhane.

Andra dagen var Märta den enda som kom upp i godkända poäng


.Märta med fin rosett, pokal och fin mugg, vilket jag inte visade " rätt" sida på så en bättre bild kommer här...


Lördag eftermiddag var vi några som tog en tur till stranden med hundarna.

Det var Otto och jag med Chili, Lussan och Märta, Linda med Bjarne och Rachel med Leo.

Skönt för hundarna att få springa av sig lite efter dagen.


På lördagkvällen bjöds det på god mat och trevligt umgänge hos Anita och Bengt.


Vår fina Sessan fick också följa med till Ängelholm.

Hon har blivit mycket berest sista tiden eftersom vi varit tvungna att ta henne med på allt vi gjort.

Hon skadade nämligen ett öga i slutet av augusti. Det var en stor skada som varit svår att få att läka. Det har varit antibiotikadroppar, smärtstillande, smörjande droppar och även serum har droppats i ögonen. Flera veterinärbesök har det blivit och man har även skrapat på hornhinnan för att få fram ny vävnad för att få det att läka. Ännu är det oklart om hon blir riktigt bra men det viktiga är att hon inte verkar att lida av det. Hon verkar inte ha ont utan ter sig som vanligt.

Och det här med att följa med på tur har nog varit trevligt för henne ändå. På dagarna har hon haft många saker att titta på då det hänt en del utanför fönstret men hon har fått sitta i den här buren när vi rört oss mycket ut och in i vagnen . På nätterna har hon dock fått vara lös i vagnen

Sessan är otroligt foglig och snäll , aldrig att hon rymmer eller trilskas när det ska droppas i ögonen. Hon förstår nog att det är för hennes eget bästa. En helt fantastisk liten katt är hon!

Hon var även med på sennenlägret i Sörsjön och 2 helger har hon varit med till storstaden.

Ena helgen var vi på kombinerat 1-årskalas och namngivning för Emmas och Olofs lilla Ture och då campade vi hos Ing-Marie och Bea som hade hand om hundarna under dagen.

Den andra helgen var det lunch för oss på Långholmen för att fira Hedvigs pension.

Då var både hundar och katt hos Macke med matte och husse. Tänk vad bra vi har det som har så många hundvänner som ställer upp när vi behöver hundpassning.


Tjejerna på tomten hos Macke


Här är också Macke med på bild men han har bara ögon för sin syster Märta som luktade så gott efter att hon nyss hade löpt.


Tillbaka till helgen...

När tävlingarna i Ängelholm var klara på söndagen startade vi bilen för vidare färd till Anderstorp där vi skulle hälsa på Louie med familj, något vi sett fram emot väldigt mycket.

Vi skulle också bli bjudna på mat men...

plötsligt längs vägen händer detta...


punktering på ett av husvagnens däck. Däcket var helt söndertrasat.

Dessa däck har en ovanlig dimension, inte lätt att få tag i.

Som väl var hände punkteringen vid en vägficka så vi kunde ändå stå säkert där.

Otto letade upp brädor som fanns på en liten grusväg i närheten, pallrade upp husvagnen och började med att få loss däcket.

Vi sökte efter ett liknande däck i närheten men kunde inte få tag i något och alla däckverkstäder var ju stängda.

Nu fick vi bli kvar och övernatta vid denna livligt trafikerade 2+1-väg.

Som väl var fanns det också en grind i viltstängslet där så vi kunde rasta hundarna mer säkert.

Men så besvikna vi blev, att inte fått träffa Louie. De skulle resa bort dagen efter så vi kunde inte skjuta fram vårt besök tills dess. Stor besvikelse!När vi vaknat på morgonen begav sig Otto till Halmstad då han hittat en däckverkstad som hade vår dimension på däck.

Väl tillbaka vid husvagnen och när Otto med en del möda fått däcket på plats var det dags att lämna tillbaka brädorna och fortsätta hemåt.Vi stannade och åt taibuffé till lunch,en måltid som vi stod oss på resten av dagen.

På vägen mot Ulricehamn där Otto skulle köpa färgpigment, passerade vi Gällstad där vi gjorde ett besök på Ivanhoe outlet och jag hittade mig en fin tröja där.

Efter färgköpet fortsatte resan hemåt i värsta regnvädret och vid 21-tiden var vi hemma i Åby efter en händelserik helg.


79 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page