top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Arbetsprov, vilken härlig helg vi fick

Det var länge sen vi hade någon tävling och länge har det varit osäkert om vi skulle kunna arrangera tävlingen här i Norrköping.

Sent blev det bestämt att vi skulle kunna ha en tävling om man såg till att göra den "coronasäker".

Mycket var det att ta hänsyn till!

Det blev ett litet gäng som tävlade men så jätteroligt det var att både få tävla och att träffa kompisarna i draggänget.

Det erbjöds väldigt tillfällen att träffas under 2020, beroende på det elaka lilla viruset!

Nu hoppas vi på ett bättre 2021.

Jag tävlade klass 2 med Lussan. Hon har tyckt det varit ganska svårt med de nya momenten och blivit väldigt låg i just momenten.

Mitt mål för dagens tävling var att få upp glädjen igen och det målet uppfylldes ordentligt.

Hon gick ut med sänkt svans och tog sig försiktigt igenom grindmomentet med full poäng. Hon fick mycket beröm av sin matte, svansen åkte upp igen och sen viftade hon sig igenom resten av tävlingen. Så härligt! Målet för dagen var nått!

jag tävlade klass 4 med Chili. Hon har varit mammaledig och spändes för vagnen för första gången efter detta för bara några veckor sen. Hon hade inte glömt momenten utan utförde dem väldigt bra även om det blev några fel ibland men i det stora hela tyckte jag att det satt. Det gjorde det inte på tävlingen. En 10:a på grindarna är vad vi får glädja oss åt. Chili hade nog i alla fall kul men visade på att vi behöver lite mer repetition.I höstas när Chili var dräktig kom Lina till några av våra träningar och hade med sig sina grabbar bl.a. valparnas pappa Frisk. Jag provade att köra lite med honom på dessa träningar och tyckte det var jättekul. Att drag var något som passade Frisken var jag övertygad om.

Jag lånade honom och tränade några gånger till och frågade Lina om jag fick anmäla honom till arbetsprovet vilket jag fick ett ja till.

Vi tränade lite här hemma på torsdagen. På fredagen och lördagen tränade vi på tävlingsplatsen och på lördagen klarade Frisken för första gången alla moment på en gång.

Jag hade dock inga förhoppningar om att köra godkänt med den lilla tid vi haft för träning men Frisken var så duktig, så duktig och hamnade på en halv poäng ifrån godkänt.

Så himla kul! Vilken duktig pappa Frisk!

Foton på mig och hundarna i aktion har Lina tagit!I klass 1 tävlade också Birgitta och Chino.


Fyra hundar var det som körde allmändraget .

Jätteroligt då det kommer nya hundar som börjar sin dragkarriär med allmändrag.

Det är små marginaler, man kan vara nära en 10:a, gör ett litet fel som genererar en nolla.

Två av hundarna Fina och Gizza klarade godkänt allmändrag . Stort grattis till dem! Gizmo och Luva var också jätteduktiga men hade inte turen på sin sida just denna dag.


Jätteroligt att se Luva (Chilis valp och Lussans syster) köra allmändraget med en glatt viftande svans. Härligt! Fotat har Birgitta gjort!Dagens höjdpunkt var annars Janne med sin Saga som körde godkänt i klass 3 och därmed fick sitt arbetsprovschampionat. Så kul! Grattis igen Janne! Nu möts vi i fyran!

Det blir kul!


I klass 3 tävlade också Sanna med Ludde men tyvärr har jag inget foto på dem.


För övrigt var det jätteroligt bara att träffa alla även om man fick hålla lite avstånd mellan varandra. Fotot har jag lånat av Birgitta!


Vid dragträningen på lördagen kom Mazarin och visade ihop med husse Anderz att det här med att dra skakelhjul är väl ingen match om man heter Mazarin.


När pappa Frisk är på plats ihop med pälsfarmor och hennes kamera så blir det förstås lite fotografering.


Pappa Frisk och mamma Chili i mitten och tv ser vi Märta och till höger Mazarin, en härlig familjebild som vi lyckades med när Märta och Mazarin för en kort stund kunde slita sig från allt bus!


I förra kullen hade Chili två tikvalpar och i senaste kullen 2 tikvalpar. Nu var alla Chilis flickor på plats och så klart ska det förevigas på bild.

Luva tv, hade dock fått span på något som var mer spännande att titta på än människan med den stora kameran. Märta, Chili , Lussan och Mazarin höll i alla fall koll på fotografen.


Gopojken Loffe, Chilis valp, Lussans bror fick posera på en egen bild. fina, fina killen!


91 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page