top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Återbesök


I morgon är det en vecka sen vi var på återbesök hos Ashley Jury i Upplands Väsby.

Jag var supernervös innan, trots att Chili inte visat på någon smärta eller hälta. Ne, tvärtom...hon är och har varit en tid tillbaka, superpigg och kan inte alls förstå det här med koppel. Hon studsar och hoppar, det har inte varit lätt att hålla henne lugn. Hon lääängtar efter att få vara lite lös i skogen.

Chili spanar mot dörren...kommer det några mer fyrbeningar tro?

Efter att Ashley klämt och känt på benet och inte hittat någon ömhet så blev det skritt och trav fram och tillbaka i korridoren. Inget konstigt syntes, inte minsta hälta eller markering.

Så var det dags för röntgen. Bilderna visade fin läkning av skadan. Veterinären väldigt nöjd, men tycker hon ska bygga upp sakta nu de närmaste veckorna vilket innebär fortsatt koppel i 4 veckor men promenaderna ska bli allt längre. Gärna vattentrask och skritt i blåbärsristerräng.

Nu har det gått en vecka redan så...vi ska nog fixa övriga 3 veckor också.

När vi åkt iväg för träning Lussan och jag har Chili blivit väldigt avundsjuk. Hon märker direkt vad som är på gång, även om jag smyger så far hon runt, studs och hopp..."jag vill följa med" tror jag hon menar. Veterinären tycker dock vi ska vänta lite till innan vi tränar men imorgon tar jag in henne i hallen för lite fotgående bara...jag tror hon blir väldigt glad över det lilla.

Här är Lussan i sitt i grupp

Efter veterinärbesöket åkte vi till Ing-Marie och Bea där vi blev bjudna på en väldigt god soppa.

Jag och hundarna fick en trevlig pratstund och trevlig promenad med Ing-Marie och hennes Chilli. Otto fick lära sig en del av Bea ( något med sågning tror jag det var )och fick med sig en snöslunga hem som efter lite lagning ska tas upp till Jämtland.

Här hemma ser vi inte ut att behöva någon snöslunga minsann.

På fredagen var jag ledig och då hämtade vi upp Adrian på skolan för att ta med honom på bio.

Meningen var att även Vera skulle följa med men hon blev tyvärr sjuk, så det får bli bio för henne en annan gång.

Det blev en riktigt mysig eftermiddag med Adrian och Pelle Svanslös.

Vi fortsatte sen till Max där vi åt goda hamburgare och Adrian fick springa av sig lite energi i lekhuset.

Lördag morgon åkte vi iväg till Motala för att tävla rally med Lussan. Hon är inte riktigt klar för avancerad klass ...minimal träning gör att man kan inte räkna med superresultat.

Men...efter fredagens träning kände jag...WOW...vad duktig hon är. Det kan faktiskt gå riktigt bra!

Vi hämtade upp Lennart i Norrköping då vi efter tävlingen skulle åka vidare till Jönköping för planering inför vårutflykten.

Lennart och Otto tog med Chili på en promenad vid Varamobadet men då tävlingen var försenad så hann de även se en del av den.

Hur det gick? Jo, i första klassen trodde jag vi skulle bli av med alla poäng...så illa gick det. Det var mycket spring och då hinner inte jag med att samla ihop och förbereda/visa varje moment. Lussan har lång stoppsträcka och hamnade lite framför vid skyltarna. Banan var supersvår!. Det blev 43 p kvar.

Här syns första banan.

I andra banan borde vi kunnat få mer poäng men jag tog det så lugnt med Lussan i starten, efter att vi sprungit så mkt i första banan ville jag få henne att ta det luuugnt, luuugnt...det blev lite för lugnt så hon blev tveksam. 59 poäng blev det där. Den banan kändes betydligt roligare än den första.

Vi fortsatte sen vidare till Jönköping, till Torvald där kommittén för vårutflykten samlades för slutarbete inför årets vårutflykt.

Torvald bjöd på väldigt god lunch vilken gav bra energi till arbetet med vårutflykten.

Det kändes väldigt bra, vårt möte. Det känns som att vi har allt (det mesta i alla fall) under kontroll nu.

26 personer är anmälda till årets utflykt. Det ska bli jättekul!

Under tiden som kommittén arbetade tog Otto med hundarna och hälsade på Alexander och Rasmus i Axamo.

Han är ju inte med i årets kommitté så han får inte vara med på planeringen...mycket är hemligt fram tills vi ses i Nora i april.


32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page