top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Jag trodde hon fällt klart


Chili lämnar spår...

Igår var det dags för veckans simning.

Chili har ju inte fått simma efter sin skada så då har hon inte heller fått följa med till simmet. Jag har varit rädd för att hon ska fara runt och riskera att förvärra skadan.

Igår fick hon följa med ...för att bli ren. Vädret denna vinter håller ju inte hundarna rena någon längre stund precis!

Chili ser inte överlycklig ut. Hon förstår inte riktigt vitsen med att åka till simmet för att bara schamponeras och fönas.

Jag trodde hon fällt färdigt för denna gång men redan vid schamponeringen lossade massor med hår och när det var dags för föning så yrde svarta tussar över hela lokalen.

Skönt att slippa göra detta hemma. Betydligt lättare att städa efter sig här!

Lussan fick simma. Otto tog hand om hennes träning under tiden som jag tog hand om Chilis schamponering.

Lussan har fällt klart för denna gång så det blev inte många hårstrån kvar i bassängen efter henne.

Nu är jag klar sa Chili. Nöjd och glad!

I söndags var det dags för årets första sennenträff som gick av stapeln i Finspångstrakten.

Chili som såg när jag packade ryggsäcken blev jätteglad över att det var äventyr på gång men...tyvärr Chili, du måste bli helt bra innan du får följa med.

Otto fick ta en promenad med Chili då Lussan och jag gav oss iväg för att distrahera lite i alla fall.

Lussan och jag fick en trevlig promenad tillsammans med sennenvänner.

Besten fattade tycke för Lussan och följde henne hela tiden, tätt intill följdes de åt genom hela promenaden...utom just här, där Lussan väntar på att Lisbeth ska dela med sig av korven.

Jag delade också med mig av min matsäck...lät min korv stjälas av en hungrig fyrbening. Nästa korv höll jag koll på ordentligt!

Otto följde inte med på sennenträff då han ville fortsätta med att ta hand om avverkning hemma. 20 träd som måste fällas då det fått angrepp av granbarkborren.

Hittills har 7 träd fallit...det är några kvar.

Lika ivrig som Chili blev då jag packade ryggsäcken, blev hon då jag i onsdags tog fram träningsväskan. Överlycklig för att det var träning på gång men...samma sak här...du måste bli helt bra först.

Nu blev det Lussan och jag som åkte iväg på årets första träning. Jätteroligt att komma igång.

Denna gäng fick vi börja med att skriva ner 4 moment som hunden kunde. Efter detta gå ut och utföra momenten. Sen gå tillbaka för att skriva ner hur det gått, 2 plus och 1 minus på varje moment.

Det togs tid på hur lång tid varje sak tog, att skriva ner moment, att utföra dem och att analysera. Allt som allt gick det på ungeför 10 minuter.

Med det ville Ingela visa att man ofta hinner mer än man tror...på 10 minuter hann vi både planera träning, utföra den och analysera.

Något att tänka på då man tycker sig inte ha tid att träna.

I morgon är det dags för Lussan och mig att åka till träningen igen och Chili blir kvar hemma.

Nästa vecka är det dags för återbesök hos veterinären. Hoppas hoppas hoppas , på positivt besked.

Idag har vi haft veteriären här för vaccination.Hästarna vaccinerade, så också Sessan och även Chili. Lussan vaccinerades i december.Skönt att det är klart för denna gång.

Man är alltid så orolig att man ska glömma. Nu kan vi släppa tankarna på vaccination för ett år framåt.

Det är bara den egna vaccinationen som måste göras. TBE-vaccinationen! Otto och jag vaccinerade oss för några år sen, tog även den andra sprutan men glömde den tredje som skulle varit några år efter. Nu är det bara att börja om igen.

Idag har jag haft ledigt hela dagen och varit ute mest hela dagen. Mitt på dagen sadlade jag Atlas och begav mig ut på en skogstur i sällskap med Ewa och Nunne. Sen blev det hundpromenad och efter det mockning i Blixtens hage. Bra att passa på då det är mildväder. Blir det fruset i backen så är det svårt att hålla efter i hagarna.


20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page