top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Träning, tävling och sennenträff


Vi har i höst missat flera tillfällen på vår lydnadsträning men i onsdags kunde jag vara med i båda mina grupper. Det var första gången inomhus vilket kändes skönt då det var ganska ruggigt ute.

Jag vet inte om det var för att det var längesen som vi var på träningen eller om det bara var så att Chili var allmänt träningssugen som gjorde att hon var supertaggad.

Ögonen lyste hela tiden...vad gör vi nu matte...hon ville bara mer och mer men...

visade också på vad som händer då hon är supertaggad...tjuvar en del vilket vi då tog itu med och träningen kändes jättebra.

Bra inför den stundande tävlingen...lördagen var det dags för lydnadstävling i Flen.

Träningen på fredagen gick jättebra...inga tjuvanden...glad och pigg och utförde allt med bravur.

Så var det dags för tävling. Jag kände att Chili var taggad....vi börjar med fria följet där det var ett långt språng marsch....då släppte Chili på spärrarna(om hon nu har några)...hoppade och studsade på mig....jösses vad kul det här var, tror jag hon tänkte.

Så var det dags för L:et där hon lägger sig i stället för sitt i första delen, i nästa var det stå vilket hon utförde bra...även transporterna kändes bra men hon tjuvar då jag kommer upp bredvid...några avdrag här och var.

Inkallningen ger en rivstart som jag kände gör djupa spår i manegen...inte lätt att stanna sa Chili...jag fick ta till ett dk...rivstart igen efter stå.

Rutan...full fart...men...hon siktade på en vit skylt en bit bort...när jag sa rutan igen så racade hon ut...var är den, var är den...jodå...hon kom in i rutan så småningom och la sig och kom på ,min inkallning men det blev en nolla.

Dirigeringsapporteringen vet jag inte om jag dirigerade fel men hon for snabbt ut ...men mot mig...det blev ett dk ..hon vände ...snabbt ut ...tog rätt apport och sprang in till mig med.

I vittringen gjorde hon en bra analys, tar rätt pinne, tillbaka till mig, men släppte pinnen bredvid mig innan jag hunnit ta den. Sen tyckte jag det tog så lång tid innan tävlingsledaren som var allmänt vimsig, sa "ta föremålet" att jag trodde jag missat (vilket jag nog inte gjort) och böjde mig ner och tog pinnen.

I fjärren blev det några dk och förflyttning framåt vilket förstås ger avdrag.

Så var det hopp apport...Chili väntar snällt på mitt kommando, snabbt ut, tar metallen men släpper den innan hoppet tillbaka. Jag vet att det nu är noll och säger apport igen...Chili hoppar med samma fart ut, greppar apporten, hoppar tillbaka med apporten i munnen och avslutar snyggt!

Ja det var den tävlingen som i helheten gavs kommentaren av domaren...lite mycket spring i benen i dag... jag är benäven att hålla med domaren.

Vi kom på tredje plats. Molle och Helene stod som segrare i klassen. Molle var jätteduktig med fina poäng men ådrog sig ett par nollor vilket gjorde att de tyvärr inte nådde upp till ett förstapris. Kul i alla fall att det var tre berner med i tävlingen. Det är inte vanligt.

Här en bild från Flens bhk:s sida...inför platsen...

Idag var det sennenträff. Platsen var Petersburg i Söderköping där det först blev promenad. Efter promenad och lite fika hade vi sen dragträning. Flera duktiga hundar provade på. Eftersom jag och våra hundar tycker det är så roligt med drag så blir jag så glad när några vill prova ...hoppas vi kan locka dem till fler dragträningar.

Kul var att Loffe ..."ända från Västerås"...med matte och husse och familjens övriga fyrbeningar kom för att delta i träffen.

Tack alla för en väldigt trevlig sennenträff !


56 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page