top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Tävlingshelg i ruskväder


Till lördagens lydnadstävling hade jag anmält Chili. 05.30 beger jag mig från stugan mot Matfors. Det var mörkt och dimmigt och det hade börjat regna. Vi hann fram till anmälan som var 7.30. Tävlingen skulle gå på grusplanen. Vi gick ut som ekipage nr1 som så många gånger förut. Jag har en förmåga att dra ettan! Chili är pigg och superglad. En del hundar blir låga på tävling. Chili blir tvärtom...superglad och än mer laddad. Hon tycker tävling är kalaskul. Hon var duktig ( ibland duktigare än vad poängen sa, enligt mig... Rutan ex borde genererat mer än 7). Nåja, jag är superstolt över hennes insats...

Vi jobbar oss igenom programmet och kommer till hoppapport som hon utförde jättefint MEN hon tjuvade!!! Där rök de fina poängen.

Vi slutade på 206 poäng och det blev en andraplats.

Regnet fortsatte hela dagen. Vid lunchtid tog vi en långpromenad och höll på att gå vilse. Fick ta till GPSen för att hitta tillbaka till klubben i tid för eftermiddagens samling.

Nu hade planen blivit riktigt blöt. Pölar på de flesta ställen. Inte lika kul alls att tävla då planen är full av pölar sa Chili och smög mellan vattenpölarna under programmet. Gillar hon inte att bli blöt om tassarna, frågade domaren efter programmet.

Hon nollade dirigeringspporteringen då hon tog fel apport. ( rätt apport låg upp i lösa sanden...varför man nu var tvungen att lägga den där, undrade vi alla tävlande). Nollade även fjärren då hon förflyttade sig för långt...BAKÅT! Ligg och stå gick bra i blötan men vid sittkommando backade hon, för att slippa sätta sig..hon backade och försvann lååångt från mig...Lite kul i alla fall då problemet annars brukar vara att de förflyttar sig framåt.

Vi slutade på 171 poäng vilket ändå kändes bra med tanke på att hela programmet gick genom vattenpölar. Stegförflyttningar i vatten t.ex.är inte kul!

Blöta och frusna begav vi oss hemåt för att nästa morgon ta samma tur mot Matfors.

Nu startade jag 15 minuter tidigare då det snöade och var risk för halka.

Nu hade jag både Lussan och Chili med i bilen. Det skulle tävlas rally. Jag hade tidigare bestämt att vänta till våren med avancerad klass för Lussan men nu tyckte jag det skulle vara kul att vara med då Ingrid och Othilia också skulle tävla.

Det blev att träna högerhandling och lite nya moment för Lussan. Vi hann med lite träning onsdag, torsdag och fredag.

På tävlingsdagen var det nederbörd i form av snöblandat regn... hela dagen! ...Chili körde 2 Mästarklasser på FM. Ingen godkänd runda men såå nära i klass 2. Hon gjorde där en snurr åt fel håll och hade då hamnat på 90 OM jag inte missat att hon inte satte ner rumpan ordentligt i en sväng. Det blev 80. Inte ett avdrag för bris nos eller inte ens ett endaste förarfel! Attans att jag missade det med rumpan!

På em var det dags för Othilia och Lussan. Othilia var först ut, busig och glad...missade sitt inför hoppet då hon tjuvade. Gick sen fint men missade ett sitt. De hamnade på 77 poäng. Lussan var, hör och häpna...sansad och lyssnade och orkade hålla koncentrationen genom hela banan. Hon kom femma på 96 poäng!!!

Så var det dags för bana 2. Othilia först ut även där. Inte lätt för Ingrid att få ordning på en hund som flippade ur totalt.

Jag tränade lite med Lussan innan det var dags för oss och det kändes riktigt bra men...när vi kom in på plan hände något! Hon betedde sig precis som Othilia! Det kändes som en kopierad runda. Lussan totalt "ur spel". Båda tjejerna lyckades med bedriften att jobba sig ner till 0 poäng!!

Nåja...bara att ta nya tag...till nästa säsong hinner vi träna mer och förhoppningsvis har tjejerna mognat lite och är mer uthålliga då.

Tävlingen drog ut på tiden... Ca kl. 17.30 trött och frusen startade jag resan hemåt stugan. Snöblandat regn mest hela tiden. Jag var supertrött efter dagen.

Skitväder hade vi haft men det vägdes upp av vårt trevliga sällskap, Ingrid och Othilia.


60 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page