top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Nynäshamnshelg


i helgen arrangerades Skärgårdscupen i rallylydnad i Nynäshamn.

Vi åkte iväg fredag eftermiddag och började med att ställa upp husvagnen på Nynäshamns brushundklubb.

Sen åkte vi hem till Helen Andreas och Molle som bor inte långt därifrån. Därhemma hade vi en jättetrevlig kväll och bjöds på mycket god mat.

Molle hade väntat på Lussan och Chili hela dagen och blev så glad när hans brudar kom på besök.

Det tar på krafterna att uppvakta tjejer så man måste ta till en liten vila ibland.

När vi skulle åka tillbaka till brukshundklubben på kvällen så varnade Helen för alla vildsvin...kör lugnt!

Vi åkte ända fram till klubben utan att stöta på några grisar men sista biten upp på grusvägen...där kom de...sprang precis framför bilen. Tur att vi körde sakta där!

Vi tävlade både lördag och söndag men lyckades inte få till några godkända resultat.

Ibland känns det faktiskt lite snöpligt då man själv tyckt det gått superbra och så får man sina poäng och ser att domaren minsann inte tyckte detsamma.

Just detta hände både Helen och mig och vi kände nog båda att vanlig lydnad är bättre...där ser man felen och förstår avdragen...

Å andra sidan så gick vi igenom en klass med för mycket skoj och bus och där kände jag att vi får vara glada om vi inte hamnar på minus. Döm om min förvåning då vi där hamnade på samma poäng som i den klassen det kändes så jättebra...

Nåja...så kan det va...det var i alla fall en väldigt trevlig helg och väldigt bra arrangemang så...vi kan nog tänka oss att åka dit igen.

Vi hade en jättetrevlig helg. Karina och Hallon kom också dit och umgicks med oss på lördagkvällen och höll tummarna vid tävlingen på söndagen.

På söndagen var en tjej från Healing dog på plats: Hon var utbildad på både människa och hund och erbjöd massage , 100 kr för 20 minuter.

Otto passade på att få sig en omgång.

Så bad vi henne känna igenom Lussan. Hon kände inte att Lussan hade ont någonstans men behandlade hennes armbågar med laser då det kan stimulera bildandet av ledvätska.

Jag var i alla fall väldigt nöjd med Chili som "taggat ner" lite grann, lyssnar och jobbar på utan att tappa glädjen. Just den kommentaren fick vi..."det syns att matte och hund har väldigt roligt ihop". men...

hon kan då hitta på ibland...i helgens sista klass gick det så bra , så bra...tills Chili bara ...utan något kommando...gjorde en utåtsnurr...bara så där...för att hon trodde den skulle bli bra där...härliga hund...bra försök...men det blev 10 minus!

Bilderna på Chili och mig har en man vid namn Tage Hjelm, tagit!

Den här bilden har jag tagit från Nynäshamns brukshundklubbs hemsida... den visar några av oss som träffades på lördagen för en gemensam grillkväll. väldigt trevligt hade vi! Var Otto är? Ja, han står nog vid grillen.


56 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page