top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Tävling


I sommar var det inte varit någon vidare värme uppe i norr.

Så himla typiskt att vi då prickade in årets absolut varmaste dagar för att tävla lydnad. Jag hade förvisso önskat lite värme för att Chili skulle tagga ner lite men...inte så hääär varmt! Luften stog stilla och det var supervarmt på plan. Om man räknat andningsfrekvensen på hundarna så hade de blivit rödare än röda om man tittar på RETTS som vi arbetar efter på akuten.

I Sollefteå nollade Lussan apporteringen men i Matfors utförde hon alla moment och fick då poäng på alla så vi kom över den magiska gränsen som ger ett uppflyttningsresultat. Jättekul!

Lördagen var vi till Sollefteå där vi var ensamma i klass 2 och därmed kom överst på prispallen. jag är dock superstolt över Chilis bedrift denna supervarma dag.

Men vi ser vad vi behöver träna på...inkallning förbi koner! Här gick inkallningen förbi L:ets koner. Jag vet att jag ska stanna vid kon sa Chili och stannade vid kon 1 (det skulle vara stopp vid kon 2) jag fick ropa in henne för att sen göra stopp vid kon 2.

Dagen efter var vi i Matfors och där gick också inkallningen vid dessa koner men här skulle hon stanna vid första konen. Hon stannade jag ropade hit och Chili kom med fart och stannade även vid andra konen...så skulle det ju vara igår tänkte hon nog.

Så har Chili haft lättast att hämta höger apport vid dirigeringsapporteringen varför vi tränat mycket på vänster och jag har kunnat dirigera henne till vänster på träning även om hon varit på väg till höger.

Det var nog det som gjorde att hon stannade och ville ha bekräftelse på att det verkligen var rätt apport hon sprang till så...det fick bli dk där också.

Samma procedurbåda dagarna...springer till rätt apport(höger) men väntar bekräftelse från mig att det är rätt.

Vittringen gjorde hon fint med 9 som betyg, hoppet inbringade en 10:a men se fjärren orkade hon inte utföra skiftena på i värmen så det blev 0 och vi landade på194 poäng.

I Matfors gick det sämre...en svår fritt följ inbringade 7,5, L:et fel på ett skifte-6 poäng, inkallningen har jag beskrivit - 6, rutan 8 med lite avdrag för tempo, apporteringen sökte hon samma bekräftelse även här - 7p, vittringen snabbt ut, bra analys, rätt pinne MEN släpper den 1 m framför mig - 0p,fjärren 0, hoppet fick vi idag 6 brädor (brukar bara ha 5) och jag opponerade mig inte (arg på mig själv), Chili hoppar ut, tar apporten men blir väldigt tveksam och vill inte hoppa tillbaka med den. Jag tror att hon kände det var högre hinder och då kom osäkerheten från de gånger hon dundrat in i hindret och vi fick 0.Ändå väldigt bra jobbat i värmen, där hon viftade på svansen hela tiden.

Just det påpekade både domare och publik framförallt i Sollefteå att även om det var varmt så jobbade båda hundarna med viftande glada svansar. Kul att det syns att de ändå tycker det är kul!

Domaren i Matfors menade att det var roligt att se att hundarna var så fokuserade på sin matte,att det var bara matte som gällde på plan. Ingen av dem var störda av sånt som rörde sig runt och på plan.

Delad andraplacering blev det för Lussan och mig i Matfors

Vi var 3 ekipage som fick förstapris/uppflyttningspoäng i Matfors och Lussan hamnade på delad andraplats.


73 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Juleritt

bottom of page