top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Dragläger Älvkarleby


Så är det över för denna gång, en av årets höjdpunkter, draglägret i Älvkarleby. En helg med mycket träning, tävling och också fantastiskt trevligt umgänge.

Jag begav mig hemifrån torsdag morgon med husvagnen på släp. Det var längesen jag själv körde hela ekipaget. Det brukar vara Otto som kör då vi har husvagnen med. Sist var det då Chili var valp så alltså 5 år sen och då till samma destination som denna gång.

Planerade samma resväg som Anderz och Inger...ifall något skulle inträffa längs vägen som gjorde att jag behövde hjälp men...det gick bra hela vägen fram.

Jag kom fram vid lunchtid och efter att ha hälsat på alla som var där drog träningen igång....Det gick bra då och även nu!

Chili fastnade i tunneln på tillbakavägen brotunnelmomentet ett par gånger och sen visade hon tydligt att hon inte ville tillbaka den vägen. Vi tränade och tränade och ett par gånger gick det bra.

När träningsorken tog slut för dagen checkade jag in med husvagnen och Anderz hjälpte mig att få den på plats.

Sen blev det en stunds slappande innan det var dags att bege sig till grillplatsen på ön. Vi fick där en trevlig om än väldigt kall och blåsig kväll.

Fredag var det dags för tävling.

Lussan körde sitt allmändrag så fint att det blev full pott och hon blev därmed också klubbmästare i allmändraget då dagens tävling var klubbmästerskap.

I klass 1 fanns ingen tävlande men några i klass 2 och 3 men inga godkända resultat där. I klass 4, mästarklassen körde Ing-Marie O och hennes Chillie så bra att de nådde upp till godkänt och därmed blev arbetsprovsmästare. Så jättekul!!! De blev nu det tredje ekipaget som klarat denna svåååra klass sen man införde den! Först ut var Hans och Hedvig, sen kom Chili och jag och nu Ing-Marie och Chillie! Undrar vilket nästa godkända ekipage blir?

Vår Chili gick ut fint med 10 på grindarna, 10 på slalomen, 6 på framåtsändandet med läggande, i backningen kom hon lite utanför så där blev det 0 och i det svåra brotunnelmomentet körde hon klockrent tills det var dags för tillbaka genom tunneln. Det ville hon inte göra, så det blev inte något godkänt denna dag.

Efter tävlingen var vi ett gäng som tog hundarna med och tog en promenad till Laxön där vi njöt av goda räckmackor och så glass till efterrätt.

Tillbaka på campingen slappade jag en kort stund innan Karina och jag tog med hundarna ut på ön för att träna rallylydnad. Vi skulle ju tävla rally på lördagen och det var längesen vi tränade. Jag var dock riktigt nöjd med Chili på träningen så det kändes bra.

Sen var det snart dags att bege sig mot grillplatsen för en trevlig kväll med härliga "dragmänniskor". Där firade vi Ing-Marie och Chillie för sin nya titel med skålande i bubbel.

Det var också en stor dag för Estrella som fyllde 12 år och bjöd på tårta för att fira dagen. Naturligtvis bjöds Estrella på skönsång " ja må då leva..."av gänget.

Det var en underbart varm skön och trevlig kväll vid Dalälven.

Lördag bjöd på sämre väder, grått och ruggigt. Jag och Helene tog hundarna och åkte in till Gävle brukshundklubb för rallylydnad.

I första klassen såg det så fint ut när Helene och Molle var inne på banan, att jag var övertygad om att de skulle bli godkända. Så rätt jag hade, de hamnade på 90 poäng och därmed godkänt. Då de tidigare hade 2 godkända resultat blev Molle nu också Rallylydnadschampion. Stort grattis till dem! Så duktiga!

Chili var också superduktig på denna bana, så duktig att jag tror vi skulle fått bra poäng...om inte matten missat en skylt och förorsakade en diskning . Jaja , så kan det gå. Chili hoppade ut stort efter kalla in över hinder...när vi möttes var vi redan framme vid nästa skylt och därmed missade vi den. Så himla arg och besviken jag blev på mig själv MEN så himla nöjd över Chili...som höll ihop hela banan utan bus och var såå duktig så!

Nästa klass flippade både Molle och Chili ur...där kom bus och skall och okoncentration. Svårt tydligen att klara koncentrationen på 2 banor.

Det var en regnig ruggig dag men vi hade väldigt trevligt trots allt.

Väl hemma på campingen ökade regnet på men ingen rast, ingen ro...nu ville jag ner för att träna lite drag. Berit var på plats och tränade i regnet. De andra hade tränat klart för dagen.

Vi tränade en hel del på tillbakagången genom tunneln både med och utan vagn men Chili det var svårt...tänk att något som tidigare varit så lätt och kul plötsligt kan bli så svårt. Återgången genom tunneln är ju liksom det enda som är lätt i detta moment. Hur som helst...ett par gånger gjorde hon hela momentet bro tunne, runda kon, runda kon och tillbaka genom tunneln,men smög riktigt genom första delen av tillbakagången i tunneln. Gick snabbare sista delen då hon märkt att hon inte fastnade.

Efter träningen blev det en kort stunds slappande innan det var dags för gemensam middag i restaurangen. Då anlände också Otto som varit i Jämtland för att lägga golvet i vår utbyggnad och därför inte kunnat vara med från starten av lägret.

Till lägret hade jag tagit med den fina Millakudden som Karina gjort och som lilla busiga Lussan förstört en del av i förhoppning om att Karina skulle kunna laga den...och visst kunde hon det! Tack snälla Karina!

Söndag var det så dags för tävling igen. Det blev ingen godkänd i klass 2 men i klass 3 körde Birgitta och Qillen så fint att de nådde upp till godkänt med råge.

I klass 4 blev ingen godkänd men Chili utförde allt väldigt bra men saknade 1 poäng! till godkänt! Tillbakagången i tunneln uteblev även denna dag men backningen in i rutan fixade hon galant!

Lussan blev klart godkänd i allmändraget även denna dag men fick ett litet avdrag för lätt påkörning av en kon i slalomen.

Brorsan Loffe var också med på lägret och ville gärna åka med i mamma Chilis vagn. Han har växt en del sen fjolårets tur i samma vagn.

När tävlingen var slut var det bara att packa ihop och börja resan hemåt. Otto föreslog att vi skulle äta på Dragon Gate som nu öppnat igen efter stängningen. Ing-Marie och Bea, Inger och Anderz hängde på.

Vid Dragon gate var området fullt av små tält och tältande festivalgäster. Det hade varit ravefest där under helgen.

Ingen restaurang var öppet men på caféet kunde man få wraps att stilla hungern med. Otto som längtade efter varm mat föreslog då att vi i stället skulle åka till Mehedeby och äta där, på ett ställe vi lunchat på många gånger. Väl framme där kunde vi bara konstatera att restaurangen slagit igen. Det blev att åka vidare för att leta annat matställe. Hungern gjorde sig påmind ordentligt innan Otto lotsat oss i kringelkrokar fram till en thairestaurang i Tierp.

Det var dock värt vägen dit för de bjöd på mycket god mat och det blev en trevlig avslutning på ett väldigt trevligt läger.

På hemvägen körde Otto volvon men husvagnen på släp och jag körde saaben med släpkärra efter. AC:n har gått sönder i saaben och det var otroligt varmt i bilen. Jag blev supertrött, kände att jag var nära att somna så jag ringde Otto och föreslog en fika på första bästa plats. Det blev glass och kaffe vid Hjulstabron och det gav ny energi till att klara resterande del av resan hem.


70 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page