top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Viltspår


Igår var det sista gången på vår viltspårskurs. Det har varit så kul och hundarna har älskat det.

Tanken från början var att bara Otto skulle gå kurs med Lussan. Hon verkar ha en otrolig näsa och vi trodde att spåra skulle passa henne. Jag blev dock sugen på att hänga på med Chili också. Vi har tidigare hört mycket positivt om den här kursen i Ringarumsskogarna.

Vi anmälde oss och hade turen att komma med. I första hand ger man plats åt de som gått tidigare och det är många som kommer tillbaka på kurs, år efter år.

Allt har funkat otroligt bra trots många deltagande ekipage! Fantastiskt väl organiserat. Och väldigt trevligt! Våra hundar har varit otroligt taggade, Lussan har ylat och jag har nästan trott att hon skulle riva bilen då Chili gått ut för att spåra. Lussan vill själv vara med, hela tiden!

Chili klarade sitt anlagsprov för några gånger sen och har nu gått över till dygnsspår.

Lussan har också gjort provet men varit lite för ivrig och inte klarat det men... Igår gjorde hon ett fantastiskt jobb och blev godkänd! Så himla roligt. Så duktiga tjejer båda två.

Det har varit så kul på kursen. Barnbarnen har också varit med dit ett par gånger och tyckt det varit väldigt spännande och Adrian har varit mycket imponerad av att hundarna hittat, som han säger, "klövern"!

Nu får vi se till att spåra och träna på egen hand, kanske ta några privatträningar i höst för ny kurs blir först nästa vår igen...och redan längtar vi dit.


27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page