top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Barnbarnshelg med Kolmården ochviltspår


Förra helgen åkte jag tidig lördagmorgon iväg till spårskogen för att spåra med Chili och Lussan.Otto blev kvar hemma för att invänta Adrian och Vera som skulle vara hos oss över helgen då deras föräldrar skulle ta en tur med husflotte.

Jonas och Julia fick en fin helg på flotten. Väldig tur att det blev så fint väder.

Här en lånad bild från Ruda gårds hemsida

I spårskogen gick jag först ett spår med Lussan som spårade helt suveränt, nosen i backen hela tiden. Såå duktig!

Chili var lite mer fladdrig i sitt spårande men det gick ändå bra.

När jag kom hem igen packade vi med oss lite matsäck och så tog vi en tur till Kolmården med Adrian och Vera. Det viktigaste för dagen var rovfågelshowen, något som Adrian länge längtat efter att få se men alltid missat. Denna rovfågelsshow var nog det bästa för dagen. Såå häftigt!

Vi tog också en tur med linbanan , något som också alltid är spännande , både med tekniken över själva banan och över djuren vi får se under turen. Den här dagen hade vi väldig tur och fick se många av djuren ordentligt!

På promenad i parken blev det också ett stopp vid aporna där vi köpte glass i glasskiosken och aporna underhöll oss under tiden som vi åt vår glass.

Som avslutning på dagen blev det lite åka av i Bamses värld. Vi hade en supermysig eftermiddag i parken.

Väl hemma var vi ganska trötta så efter maten blev det snart läggdags för Vera men Adrian kom i säng ganska sent då man måste hinna leka lite också.

Båda barnen är väldigt förtjusta i hundarna , så de får mycket uppmärksamhet då barnen är här.

Mysigt med storebror som här får en kram

Söndag morgon åkte Otto iväg tidigt för att lägga spår. Jag och barnen åt frukost och sen anslöt vi till spårskogen.

Jag gick ett anlagsprov med Chili. Jag var lite fundersam hur det skulle gå då hon var lite fladdrig på lördagen men...hon var superduktig och klarade provet galant.

Otto och Lussan gick också prov men Lussan var för dagen lite okoncentrerad och höll näsan högt så det blev inget godkänt denna gång. Bara att ta nya tag.

Adrian och Vera trivdes också bra i spårskogen. mycket spännande att titta på, pyssla med hundarna, samla kottar, grilla korv mm är mycket uppskattat. Adrian hade också tur och blev bjuden på marshmallows att grilla. Smaskens! Han fick hela FEM stycken! Väldigt uppskattat!


51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page