top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Jubileumsutflykt! Vart var vi på väg?


Årets vinnarlag som får äran att arrangera nästa års utflykt. Ingen lätt uppgift om vi ska överträffa årets utflykt men...kanske behöver vi inte försöka överträffa.. i år var det ju jubileum, nästa år är det något så ojämnt så vår 21:a vårutflykt.

Men ändå helt fantastiskt att vi nu är inne på vår 21:a vårutflykt! Så många fina platser vi sett och så mycket roligt vi haft!

Vi har varit på Öland, på Gotland, på Ven, på Hönö, på visingsö, i Båstad, i Brantevik , Söderköping, Kinnekulle, S:t Anna, Bengtsfors, Forsvik m.fl platser.

Att vårt lag skulle vinna rådde ingen som helst tvekan om, ifall ni frågar mig...jag kände direkt att vi var ett starkt lag...Lennart, Ing-Marie, Birgitta, Torvald och Ulf=vinnare!!!

I fredagsem, ingen som helst aning om vart vi skulle fick vi skjuts av Ann-Britt in till Leons korvkiosk där vi skulle hämtas upp av buss.

Leons korvkiosk....en populär korvkiosk som i alla tider lockat nattsuddare som velat ha lite nattamat innan man begav sig hem för att sova efter en kväll ut på galej. Där har man avslutat många fredag och lördagkvällar/nätter i sin ungdom.

Korvkiosken ligger lite avsides i ett industriområde men lockar fortfarande otroligt mycket folk både dagtid som kvällar och nätter.

Då vi inte hade en aning om vart vi skulle och vad resan skulle bestå av hade vi ganska mycket packning med...bäst att gardera sig, tyckte Otto och tog den stooooora väskan! Så stor väska att de andra nästan trodde att vi smugglat med oss hundarna.

Alla vet att vi tycker det är svårt att lämna dem.

Men eftersom hundarna inte kunde vara med i år lämnade vi dem på fredag förmiddag på Doggsen center. Vi vet att de har det otroligt bra där och det känns alltid tryggt att lämna dem där...men det är ändå alltid jobbigt att lämna bort hundarna.

Två ur årets kommité, reseledarna... en "riktig konduktör" med "riktiga biljetter och "riktig" värdinna????

På bussen kunde vi på skärmarna se lite bilder från tidigare utflykter och även denna välkommenskylt och dessa...

Då både avreseplats skulle innehålla en ledtråd till vart vi skulle och så läste denna skylt blev det mycket spekulationer...Vart är vi på väg?

Men vissa ledtrådar...vara bara falska ledtrådar...

Det följde dock en tävling likt på spåret där de olika ledtrådarna skulle ge oss svaret ...först till området....

vi gissade på Roslagen =rätt

så till platsen...där vi så småningom kom fram Arholma =rätt...riktigt klurigt var det minsann att komma fram till detta.

Så skulle vi också gissa avståndet mellan Leons korvkiosk och till slutmålet...kom på att vi fick aldrig svar på hur nära eller hur långt ifrån det rätta svaret vi var...

På bussen , både fram och tillbaka följde flera tävlingar och vi sköttes om på bästa sätt av årets kommittémedlemmar.

Vi fick i starten fin instruktion på hur vi gör vid eventuell olycka,var nödutgångarna finns osv...

Vi bjöds på kexchoklad och annat godis.

Här ser Leif till att vi får lite våtservetter att fräscha upp oss med...ja, de såg hela tiden till att vi hade det bra.

Sista biten till slutdestinationen blev med båt.

Större delen av gänget inkvarterades hos Bull-August, en del av oss i denna länga. Vi bodde längst bort till höger...

Vissa av oss bodde i stora huset...

På Arholma blommade redan gullvivorna

Första kvällen bjöds vi på en väldigt god soppa...efter maten fortsatte tävlandet med ett musikquiz

Damerna i lag The Red Army

Lördag, efter frukosten och packning av ryggsäckar med diverse nödvändigheter för dagen och iordninggjorda lunchpaket, begav vi oss till den fina kyrka.

Där blev vi uppmött av en av de 50 bofasta på ön, en kvinna som berättade mycket om Arholma och livet där.

I samband med lunch blev det många tävlingar...Här tävling i "flossa"

Birgitta från vårt lag borde fått stilpoäng i hennes förberedelser för att spotta iväg godiset lååångt

Torvald visade sig vara en hejare på att kasta morot lååångt bakom sig. Han kom överlägset längst av alla tävlande.

Jag vann min gren...äta kex och vissla efteråt...en tävling som man ofta fick praktisera i barndomens simskola...fast där fick man också simma en sträcka först.

Underbart väder att avnjuta lunchen i...

Efter alla tävlingar så valde vi olika aktiviteter. Otto ville gärna gå till Batteriet och titta på gamla kanoner mm.

Otto , jag , Nina, Marie och Lennart tog en skogspromenad som inte var lättpromenerad på grund av alla träd som ramlat i samband med stormen Alfrida.

Vi gick och gick och gick för att komma till Batteriet och innan man visste ordet av så hade vi gått förbi. Otto vände tillbaka då han ville se Batteriet men vi andra fortsatte hemåt för att ladda upp för bastun.

Dan hade gått före för att värma upp bastun. Sen var det många av oss som turades om in i värmen och däremellan tog oss ett dopp i det 7-gradiga vattnet.

På kvällen blev det sen en underbar jubileumsmiddag. Jubileum innebär tal och så blev det också här...

Det delades ut medaljer till de som någon gång under åren gjort något alldeles särskilt för gruppen, vilket nu skulle uppmärksammas.

Städerskan "Ingalill Olsson" dök upp mitt i middagen

Söndagen blev det hemfärd och stopp för lunch blev det i Ninas café i Svärtinge. Ett häftigt 50,60-talsfik med mycket god mat

Så var det då dags att utse årets vinnarlag och visst var vi i The Red Army bäst. Förutom våra medaljer fick vi en fin vandringsstatyett som nu ska pryda någon hylla i allas våra hem...den ska vandra mellan oss under året, till nästa utflykt och varje plats ska noga dokumenteras med foto.

Först ut att förvalta denna fina tingest var Lennart och den pryder nu hans bokhylla ett tag framöver.


95 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page