top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Fin påskhelg


Jag hade i år lagt lite ledigt runt påsk och tanken var från början att vi skulle åka till Jämtland men vi ändrade våra planer och blev kvar hemma istället.

På skärtorsdagen tog Ann-Britt, Classe och jag en tur till Arboga, där både Ann-Britt och jag är födda.

Det blev en jättemysig dag där vi promenerade runt lite...tittade förbi där "tant Maggie" bodde, precis vid Arbogaån, tittade in på gården till Magasinsgatan 4 där vi bodde osv.

Vi avslutade dagen med trevligt besök hos kusin Gun och hennes Per, vilka bjöd på god semmeltårta.

När vi kom hem blev det så lite räkfrossa ihop med Nina och Dan som anlänt till Nylund.

På fredagen åkte vi iväg till Vadstena för att tävla rallylydnad.

Lussan debuterade i fortsättningsklassen och i den första banan gjorde jag många fel(ex inte nöjd med snett sättande så jag "satte om"henne...det blir dubbelsitt och minus 10) så där blev det ingen godkänd runda men...

Vid andra banan skärpte matten till sig och vi slog till med 79 poäng, ett kvalificerande resultat för lilla Lussan.

Hur gick det för Chili då...jo vid första banan blev det många minus...många fel...men så glad hund med viftande svans. Domaren menade att "var glad att du har en så härlig hund, så glad och så villig att göra rätt...sen kanske hon inte riktigt väntar in mina kommandon utan gör snabbt vad hon tror och då blir det lite fel"

Nästa runda försökte jag att "tagga ner" henne lite innan vi gick in på plan....körde mycket "saaakta", " saaakta"...lugnt", lugnt! och det blev betydligt bättre. Jag var riktigt nöjd även om vi var en bit från godkänt resultat. Jag kände ändå att får jag bara henne att lyssna på att ta det lugnt så hinner jag med bättre och vi tar oss igenom banan med fler poäng...även om glädjen och den glada svansen är kvar!

Fredag natt blev det jobb för mig .

När jag vaknade på lördagen hade även Hedvig och Ulf, Malin och Thomas anlänt och senare dök också Ann-Britt upp.

Vi satt utomhus och målade ägg i finvädret.

Sen blev det snart dags för att duka upp påskbuffén. Mycket gott och mycket trevlig kväll fick vi.

Söndagen tog Ann-Britt, Nina, Dan och jag en promenad med hundarna. Lussan badade mest hela tiden, sprang ideligen ner i sjön för att ta sig ett dopp.

När vi kom fram till Gransjön så badade även Nina, Dan och jag. Badtermometern visade på 13,5 grader

Söndag kväll kom också Katinka och Leif och så kom Ottos mammas gamla väninna Birgitta, ut och tillbringade kvällen med oss. Helt otroligt pigg och vital kvinna trots sina 91 år!

Annandagen blev det dragträning i det underbara vädret och på kvällen njöt vi av resterna från påskbuffen tillsammans med Katinka och Leif innan det var dags för årets näst sista simning för hundarna på Norsholm.

Speciellt Lussan är riktigt glad i att simma. Hon kan knappt vänta på att få hoppa i, då vi kommer fram och när hon simmat klart och det är Chilis tur, får man hindra henne från att hoppa i igen. Så härligt när de gillar att simma för det här är en träning som vi fortsätter med. Snart är det dags för utomhussim men till senhösten blir det bassängsim igen.


57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page