top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Dragsäsongen är igång


Förra helgen var det dags för årets första arbetsprov. De senaste åren har det första för året varit här i Norrköping och så blev det också detta år.

Många mattar , hussar och härliga hundar anlände redan fredag em/kväll.

Lördagen var vikt åt träning.

Eftersom platsen för draget vid min senaste check där ännu ej var vårsopad lastades sopborstar och skyfflar tillsammans med allt dragmaterial i släpet innan vi åkte iväg till träning.

Men sopborstar och skyfflar behövde inte alls användas. De hade sopat så fint åt oss så man blev riktigt glad. Tack för det "eber"!

Det var ganska kallt både på tävlingsdag och träningsdag men inga sura miner för det.

Molly på spaning.

I bakgrunden ser vi tunneln som på dagen för träning stog pall för vinden men...på själva tävlingsdagen blåste det sju resor värre.

Det gick åt en tunnelvakt som fick sitta vid tunneln och hålla koll under tävlingen.

Tack Anderz för att du åtog dig detta viktiga uppdrag.

Till lördagkvällen hade alla tagit med sig något ätbart till en gemensam buffé

Otroligt fin buffé fick vi! Så mycket gott!

Söndagen var det då dags för tävling och hur gick det då för oss.

Jo...

Chili som vanligt glad och nöjd över att få dra. Det visade den glada svansen på.

Dock blev det inte godkänt men det var nära.

I slalomen blev det en lätt påkörning - 9 poäng

Tunnel/bro momentet gick hon ut glatt...genom tunnel, över bro, runda första konan, rundade andra konan men...sen ville hon springa förbi tunneln tillbaka...kanske beroende på att hon vid träningen kommit lite för snävt in mot tunneln och fastnat...Hur som helst - där blev det en nolla

Grindarna körde hon klockrent - 10 poäng

Backningen kunde vi inte annat än skratta åt, vi skrattade åt min dirigering. Chili backade in i rutan men vagnen kom lite snett. jag trodde att om hon backar liiite till så kanske hela ekipaget kan hamna innanför men...stor felbedömning av mig...Chili gjorde som jag sa...hon backade lite till men då blev det ännu värre så...0 poäng blev det även där.

Sändande/läggande tog hon steg vid ställande och det blev 8,5

Helhet 8,5

Visst...inte godkänt men superbra jobbat av min duktiga Chili.

Lussan skulle köra allmändraget för första gången och det är ju alltid spännande men...hon var så duktig , så duktig och slog till med full pott i poängväg. Så himla kul! Sååå duktig liten Lus!

Nästa tävling för oss blir på draglägret i Älvkarleby Kristihimmelsfärdshelgen. Det ska bli så kul att komma dit igen. Det är alltid så himla trevligt.

Träning och trevligt umgänge i flera dagar och tävling i dagarna två!

I måndags hade jag aviserat att det skulle bli dragträning i Norrköping. Man kan inte påstå att det är trångt på våra träningar. Man har svårt att förstå att andra inte är intresserade av något som man själv tycker är så himla kul.

Nu kom i alla fall ett nytt intresserat ekipage till träningen. Jättekul att Susanne och Gizmo kom och att de kommer fler gånger, det är jag säker på. Visst var det lite konstigt, tyckte Gizmo som ändå viftade glatt på sin svans mest hela tiden. Det här med drag kommer han säkert att gilla!


43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page