top of page
Sök
  • !

Idag skulle du fyllt 100 år


Idag, älskade pappa John, skulle du ha fyllt 100 år.

Du växte upp i jämtland, närmare bestämt i Ismundsundet, med dina syskon Elin, Elma, Pelle, mamma Emma och pappa Jonas. Tyvärr dog er far när ni var små så det var Emma som själv fick fostra sina barn och se till att gården levde vidare

Du tyckte om att åka skidor

Buan, var ett kärt utflyktsmål när farmor Emma levde...hon ville gärna att vi skulle samla släkt och vänner i Buan och den givna maten var kams.

Så småningom flyttade du söderöver, du pluggade, du träffade vår mor Ingrid , du fortsatte att plugga när ni bodde i Arboga och fick så jobb på CVA.

1957 gick flyttlasset till Norrköping där du fick jobb på F13 och där var du kvar tills du gick i pension.

Dina kamrater från F13 fortsatte du att träffa genom kamratföreningen. Ni var ett härligt gäng, där på F13, träffades ofta privat och spelat badminton och orienterade.

Du hade otroligt mycket energi och så här i efterhand funderar man på ...hur hann du allt? För mitt i allt snickrande hann du även med oss, du åkte skidor med oss, du spelade kort med oss...ja, du fanns alltid till hands

Snickrande ja...du gjorde brudkistor åt oss, du gjorde hyllor, utemöbler, du byggde en båt, du snickrade till en kökssoffa...ja listan kan göras lång på vad du hann med.

Båten finns fortfarande kvar men nu är det i Ismunden som vi tar turer med den.

I början av 60-talet rev du tillsammans med en granne, en gammal banvaktarstuga och tog hand om virket för att använda till bygget av sommarstuga.

Sommarstugutomt köptes i Kvarsebo. Där fanns mycket träd att ta ner innan något bygge kunde sättas igång. Sen bodde vi i tält under tiden som du gjorde ordning en manskapsvagn som vi sen kunde bo i ...under tiden som du byggde stora huset.

Den gamla bagarstugan i Ismundsundet renoverade du och gjorde till ett så fint sommarhus åt oss

Du var en oerhört älskad pappa och oerhört älskad morfar

Du och jag , pappa

Du och jag igen

Du och Ann-Britt

En födelsedag ihop med båda dina flickor

Vi tog ofta bilen ut på söndagsutflykt. Härliga minnen!

Jonas med sin älskade morfar

Du och jag morfar, du och jag

79år gammal rycktes du hastigt bort från oss. Du hade varit hos mig Ing-Marie, på torsdagen för att klippa dig. Det var sista gången vi sågs. 3 dagar senare fick du en hjärtinfarkt. Många kan tycka 79 år låter gammalt men...du var inte gammal, du var fortfarande mitt i livet och kom alltid med en hjälpande hand när det behövdes, vare sig det gällde hundpassning eller något som skulle snickras...ja vad som helst.

Pappa, tack för att du gav oss en underbar uppväxt, tack för allt du gjort för oss, Älskade pappa, fortfarande så oändligt saknad.

Hoppas du och mamma tillsammans kan fira din födelsedag där upp i himmelriket. Vi tänker på dig, vi tänker på er, vi saknar er!

Kramar från dina flickor Ing-Marie och Ann-Britt


147 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page