top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Årets första lydnadstävling


Idag bar det iväg till Norröpings brukshundklubb för att med Lussan tävla i startklassen och med Chili i lydnadsklass 2.

Det blev en väldigt trevlig dag. Nöjd är jag med både Lussan och Chili och trevligt hade vi mellan tävlandet.

Många kända ansikten var på plats både som tävlande ochsom publik och nya trevliga bekanta skaffade vi oss. Tack alla för en trevlig dag!

Hur gick då tävlingen?

Jo Lussan var först ut och...visst har hon mycket att titta på och lite ofukuserade blev hon ibland. Just detta kostade ju en del poäng men ändå hamnade hon på tredje plats bland 11 tävlande. Poängen blev 154,5 med helhetsintrycket 8,5 med kommentaren "Trevligt ekipage".

Chili då...som ofta visar sig alltför glad och busig på tävling. (olydig enligt Ingela). Vi har fått nya bra tips från Ingela ...tips för att få Chili tagga ner och bli lite mer ordningsam och fokuserad och...även om vi precis börjat använda oss av de tipsen så känns det som att de nog kommer att funka.

Chili var så taggad, så taggad, då vi gick in på plan och fria följet gick väl "sådär" med poängen 6.

L:et var hon lite före mig vilket gjorde att vi vid andra skiftet (hon gjorde dock rätt på båda skiftena) kom långt ut och hamnade snett på linjen. Poäng 7,5

Inkallande med ställande kändes jättebra men...ngt för lång stoppsträcka sa protokollet -8,5 poäng

Sändande till rutan blev full fart in, snyggt läggande i rutan och bra fart till mig vid inkallning men hade saktat in lite in i rutan och kom långt ut vid inkallningen 8,5 poäng

Dirigeringsapporteringen går hon direkt ut och griper rätt apport men...lägger sig och tuggar och börjar leka med apporten. Det kostar poäng!!

Så även om hon grep till slut och kom in till mig med apporten, så blev det förstås bara 5 poäng. Jag är ändå nöjd att hon gick direkt ut åt rätt håll och valde rätt apport

Vittringen sprang hon direkt ut, valde rätt pinne men då hon inte fick någon bekräftelse av mig att det var rätt pinne, så blev hon osäker och kom inte in med den. Det blev 0 poäng

Fjärrdirigering tränade vi innan vi gick in på plan och det gickså bra så bra... men... nu lämnade hon "stå" utanför och struntade i det skiftet vilket gav 0 poäng.

Hopp apport med metallen - där blev det ett litet islag på uthoppet men fint utfört för övrigt .. 8 poäng.

Platsliggning i grupp 10 poäng

Helhetsbetyg 8 med kommentaren "härlig relation mellan hund och förare" och domaren kommenterade att det syns verkligen att hunden tycker om att jobba ihop med dig och gav lite tips och önskade oss lycka till i framtiden. Sådant känns härligt att höra!


67 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page