top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Lydnad i Flen med debut för Lussan


Igår var Helene med Molle och jag med Chili och Lussan till Flen för att tävla lydnad. Jag ville inte ha någon press på mig varför jag inte pratat om det för så många...

Chili och Molle körde klass 2 och hamnade på tredje respektive andra plats. Det var inga lysande resultat för någon av de 7 hundarna i klassen. Rutan, var det bara en av dem som hittade. Alla andra sprang mot en skylt till vänster. Chili hade mycket spring i benen, gav sig inte, hon visste att hon skulle till rutan och hamnade där så småningom men det blev noll. Gjorde sen många bra saker men...bus och lek gör att det blir många nollor. Det hjälper exempelvis inte att man tar rätt apport om man busar och leker med den....massa tjuvanden ger heller inga poäng!... 7 på helhet och kommentaren lite för mycket leklust idag. Tävlingsledarens kommentar när vi gick ut... "säga vad man vill men, åh, vilken charmig hund, vilken glädje!" ja, så är hon Chili... Så glad så glad! Och kanske är det så som Ingela tror, Chili känner att jag är nervös och konstig på tävling Men busar hon så blir matte glad och mer sig lik... Ja så kan det nog vara!

Lussan då....vi hade inga som helst förhoppningar...anmälde mest för att vi ändå skulle dit och jag ty kte det skulle vara nyttigt för henne att känna på tävling och jag var nyfiken på att se hur hon skulle ta det. Har hon varit i ridhus någon gång, var en fråga jag fick.. Nej aldrig, var svaret... Jag hade liksom inte tänkt på att kanske måste vi prova det innan...för mig var det ju mest tänkt som en tävlingsträning så... Döm om min förvåning när den lilla Lussan hamnar på fjärde plats av 14 hundar med 152 poäng!!! Det ger bra förhoppning om framtiden!

Lussan, Chili och Molle efter tävlingsdagens slut. Molle charmade domaren så till den grad att han också fick domarens pris.


88 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page