top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Träning, tävling och mycket mer


För ett par veckor sen begav vi oss till Ängelholm för årets sista arbetsprov. Det var tävling i dagarna två.

Första dagen fick vi inget godkänt ekipage, i någon klass. Man funderar på varför...något som jag tänkt på är att det nu var väldigt mycket ljud på platsen. Långtradare som stod parkerade intill och hade aggreggat som surrade och lät hela tiden. Jag blev trött i huvudet av det...undrar om det var detsamma för hundarna. Så är det ganska mycket trafik där också...kanske har detta inverkan.

Hur som helst var det nästan detsamma tävlingsdag 2 men då fick vi ett godkänt ekipage i klass 2. Det var Catharina Fohlin och Chilla som körde godkänt. Så himla kul!

Chili jobbade på bra och var nära, men inte tillräckligt nära att klara det.

Hur sen helst var det i alla fall trevligt umgänge runt tävlingarna och på lördagkvällen var vi ett gäng som träffades hos Anita och Bengt för att umgås och inmundiga en väldigt god middag.

Mycket skratt blev det runt paketleken...inte lätt att öppna paket med stora vantar på...

Efter att Per varit lite brutal med paketet, hade sen Helene lite lättare att få upp det och hon gick då hem med vinsten!!

Två rutiga gubbar som ser ut att ha det väldigt trevligt

Vi fortsatte sen till Ullared där vi campade upp mot skogen. Jättelugnt och fint och trevliga promenadvägar fanns att ta sig an med hundarna

Onsdagarna är det lydnadsträning som gäller. På förmiddagen är det Chili som drillas och efter lunch är det Lussans tur. Här är det Chilis grupp som kör platsliggning...man behöver inte undra varför gruppen benämns cockergruppen...

Lussans grupp benämns "busgruppen"...väldigt passande!!!

Hösten innebär hamstring inför vintern. Här har vi varit och hämtat hem torvmix. Ett lass till blev det. Sen blir det till att hämta spån...

Första lasset hö har vi också fått hem....så nu klarar vi oss ett tag

Den varma hösten har gjort att hästarna svettats av minsta lilla aktivitet, så nu har det blivit av med lite päls. Först ut var Blixten

Atlas var nästa man till rakning

Sen blev det Nunnes tur

När vi åkte hem från Ängelholm tog vi vägen via Anderstorp där vi hälsade på Lax Lurifax "Louie". Så himla mysigt att träffa honom och så härligt att se när han kom hoppandes över staketet för att hälsa på oss. Så glad, så glad!

När vi är i Ängelholm brukar vi se till att hinna med en promenad på stranden och så blev det också denna gång. Helene, Ing-Marie, Bea Otto och jag och alla fyrbeningar fick oss en skön promenad i finvädret.

Sista helgen i oktober var det tävling igen. Denna gång i rallylydnad. Platsen var Bro-Håbo . På lördagen tävlade Helene och Molle, jag och Chili i dubbla mästarklasser.

Ingen av hundarna nådde upp till godkänt resultat men det känns ändå att vi är på g.

Lördagen var det dags för Lussan att debutera i tävlingssammanhang. Jag var spänd och nyfiken på hur den lilla busan skulle klara koncentrationen bland alla hundar. Det var väldigt många starter och banor som låg väldigt nära varandra. Dessutom löpte hon! Men...

Inga problem sa Lussan...jag lyssnar på dig matte och hon var så duktig så. Hade inte matten missat en skylt så hade hon fått två godkända rundor. Den ena med 79 och den andra med 89 poäng.

Men trots att jag blir lite arg på mig själv för mina missar så är jag väldigt nöjd. Tänk att lilla Lussan nu fått sin första rosett!

Vi hade en trevlig helg och campade tillsammans med Ing-Marie och Bea på Bro-Håbo brukshundklubb och bjöds på god mat i husbilen på lördagkvällen.

På söndagen kom också Karina och Hallon och hejade på oss!

Ja, hur kunde jag missa sylten då jag hela tiden som jag väntade på vår tur poängterade just det...jag får inte missa den skylten!!!

På hemvägen från Stockholm stannade vi till i Gnesta för att hälsa på de allra ljuvligaste barnbarnen Adrian och Vera.

Adrian fixar så vi får lite kaffe

Förra veckan fick Kitha prova på att dra för första gången. "Lilla" Kitha som bara är ett år har nu nått upp till matchvikten 65kg, ingen liten dam minsann. Hur som helst, hon var så duktig så. Jodå..matte Maria skötte sig också riktigt bra. Kitha var i alla fall totalt obekymrad av sakerna man spände på henne och jobbade på bra. Nu måste hon bara lära sig att man kan inte göra vad som helst med skaklar på...inte rulla av glädje för att hälsa...det går liksom inte när man är jobbarklädd. Nåja...fler träningar ska det bli!

Bamses bollar hade tidigare i år en tävling där man fick skicka in bilder som om man hade tur och vann skulle bli avmålade. Vi blev en av vinnarna med en bild som Kalle Skattman tagit på Lussan då hon var 4 månader gammal.

Denna bild finns nu att välja på om man beställer saker från Bamses bollar. Jag beställde muggar , termos och en plånbok...till att börja med. Och ville man ha tavlan så betalade Bamses bollar 1/3 av priset. Såklart man ville ha den!

Nu i helgen var det tävling igen. Rallylydnadens mästarklass för Molle och Chili.

Som vid förra tävlingen blev det inga godkända resultat men vi kände oss ganska nöjda ändå. Men lite missnöjd är jag över mig själv som snurrar till det ibland.

Det här är något vi ofta får höra....det är så härligt att se Chilis viftande svans...ja den viftar verkligen hela tiden! Och det är något JAG är väldigt glad över..är Chili glad blir jag glad...och tvärtom!!

Nu ser vi fram emot helgen då vi får äran att låna Adrian och Vera några dagar. Det är en förmån att få låna dem! Underbart! Adrian har börjat ta pianolektioner och det är verkligen imponerande att se hur fort han lär.

Kanske spelar han något för oss då han är här!

Följ den här länken så får ni höra en 5-årig Adrian spela lille katt

https://www.facebook.com/jonasob/videos/10156745880773142/


47 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page