top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Vardag igen


Nu har det gått några veckor sen valparna flyttade och det har inneburit mycket jobb för min del. Jag var en del ledig i samband med valparna och det har jag fått ta igen nu .

Valparna har gjort sig bra hemmastadda i sina nya hem. Denna vecka är de 12 veckor och det har inneburit vaccination för dem och hos veterinären fick de beröm minsann.

Är man hos veterinären passar man också på att väga. Lussan var till veterinären igår, fick första rabiesvaccinationen och pass ocks¨å och vågen stannade på prick 12 kg.

Jag har nu gjort en sidflik här på hemsidan med rubriken Chilis valpar där jag har böjat lägga in foton på dem och kommer lägga in fler vartefter. https://www.stallnylund.se/chilis-valpar

Chili har hur mycket energi som helst. Hon leker väldigt mycket med Lussan och gör också många tokrace där hon bara springer runt runt runt i snön.

Vi har också kommit igång med lydnadsträningen. Första tillfället var för en vecka sen och då fick också Lussan följa med för att socialisera sig lite. Tills det blir varmare ute håller vi till i en inomhushall och det känns jätteskönt att få vara inomhus och träna.

Viktigt att Lussan får komma ut och se världen så vi försöker ta med henne ensam utan de stora hundarna när det passar. Hon har varit med till mitt jobb på SOS, men dit fick även Chili följa med. Båda hundarna gjorde succé.

Så har Otto tagit med henne till de äldreboenden där han har sina "gubbar" som han är god man för. Succé även där förstås!

Så var vi till Venneberga gård förra veckan och åt lunch tillsammans med Per-Anders, Maria och "lilla" Sankt Bernhardsvalpen KithaV. Bra ställe att åka till med hundarna då de är välkomna att följa med in i restaurangen. Chili tyckte först att Kitha kändes stoooor men det gick snart över och de busade och hade så kul ihop.

I helgen fick vi ett besök av Bittis och deras nya lilla valp Stina, en welch spaniel så då blev det lek och bus här på gården för de små valparna. Nu upptäckte Lussan att det börjar bli trångt under hundhuset. Hon kunde komma under huset genom att gå in på sidan men kom ej ut på framsidan...hon hade blivit för stor och fick nu backa tillbaka och gå ut på samma ställe där hon kom in.

I söndags hade jag bjudit in till dragträning och for iväg med hästsläpet fyllt av material. Det var kallt och blåsigt ute och ingen mer än jag hade lust att träna. Chili hade dock stor lust att komma igång med draget och vi tränade på fyrans moment. Så himla kul det var!! Chili var så duktig och positiv. Svårt är det och det kommer att ta tid tills vi kan de här momenten men någon gång så....och fram tills dess kommer vi ha massor med rolig träning.

En gång i veckan har vi sen lång tid tillbaka åkt till Norsholms hundrehab för att låta hundarna simma. Chili fick uppehåll i samband med valpningen men har nu kommit igång med simmet igen. Lussan har fått följa med dit för att vänja sig vid miljön och planeringen var inte att hon redan nu skulle få börja simma men då hon var så ivrig och nyfiken och gärna ville följa med Chili ner i bassängen så blev det så att hon fick simma lite redan första gången och sen har hon fått en liten vända varje gång vi varit dit.

Atlas tycks må prima och slipper nu gå ensam i egen hage. Han har fått flytta ner till Panja och Nunne och går nu tillsammans med dem. Atlas och Nunne har varit bästa kompisar i snart 18 år och har saknat varandra när de gått i varsin hage. Man ser att de är nöjda över att få vara tillsammans igen.

Att Atlas mår prima fick vi också bekräftat då Ywonne, equiterapeuten , var hit igår. Hon kommer med jämna mellanrum och går igenom Atlas och ger behandling vid behov. Igår blev det mest spabehandling då han kändes väldigt fräsch och tycks må väldigt bra menade Ywonne. Han känns väldigt fräsch för sin ålder.

Ywonne är också utbildad på att behandla hundar så då fick Milla också en genomgång och behandling igår. Hon hade några ställen hon ömmade lite på så hon fick ultraljudsbehandling av Ywonne.

Jag har inte haft någon hjälp med hästarna nu sen min hästskötare sen långt tillbaka, Alexandra drog iväg till Spanien och jag tycker det är svårt att hinna med. Därav har jag alltid dåligt samvete för att jag inte hinner tillräckligt. Nu har jag hittat en jättebra tjej, Sofia som börjat hjälpa till med Atlas och det känns riktigt bra. Hon är lugn, duktig och väldigt noggrann med hästarna. Helt otroligt bra, känns det!

Snart är det revy igen och vi är igång med träning för fullt.

Träffas 2 ggr i veckan. Tiden går fort och snart är det premiär, närmare bestämt 16 mars med genrep dagen innan. Börjar kännas ganska nervöst. Vi har tidigare haft revy 11 år i rad. I fjol blev det uppehåll då initiativtagaren till våra revyer, Håkan, flyttat till Gotland och vår nya revychef Fia, Håkans dotter, skulle ut och resa. Men nu är vi alltså igång igen med Fia som chef. Håkan kommer hem och är med på de flesta föreställningarna.

För att få hjälp med lite sång tog vi kontakt med Sollan som tidigare varit med i revyn och som är en pensionerad musiklärare. Riktig proffshjälp fick vi av henne så det finns hopp om att vi låter lite bättre i år.

På sportlovet var Adrian, Vera och Jonas här. Då var vi och tittade på räddningstjänstens uppvisning. Spännande och informativt med tjuvar, polisjakt, brand mm. Spännande för barnen att sen få gå runt och titta på ambulans, polisbilar, brandbilar och bärgningsbilar där nog Adrian mest gillade de sistnämnda!

Här hemma blev det sen en tur på snowracer efter Blixten. Jättekul för både häst, Adrian och mig.

Till helgen åker Jonas till USA med sitt jobb. Då kommer Julia med barnen hit och umgås lite med oss. Jag jobbar hela helgen men hoppas få en stund med dem på söndag fm. Då är planeringen att vi ska åka skridskor.


101 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page