top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Summering av året


Ett nytt år har precis börjat och när jag läser andras tillbakablickar börjar jag tänka tillbaka mitt/vårt år 2017. Hur har vi haft det ? Vad har hänt?

Vi började året i Jämtland, mysiga dagar med Jonas Julia Adrian och Ann-Britt och Classe.

Vi åkte en del skridskor och också skidor.

Vi hade mysiga dagar men innerst inne mådde jag inte så bra. Jag hade innan jul gjort en kranskärlsröntgen som visade att jag hade två förträngningar på mina kranskärl och den ena var mycket tät. Jag fick order om att inte anstränga mig men fick vänta ända till slutet på februari tills jag fick detta åtgärdat. Den ena förträngningen var >90% och jag tycker fortfarande det är förskräckligt att jag fick vänta så länge på att få det gjort. Jag bar på en ständig oro och mådde inte så bra dessa 2 första månaderna.

I början av året hände också det vi varit oroliga för, Millas korsband på "det andra" benet gick av och först kändes allt nattsvart....ända tills jag pratat med Ash på Väsby djurklinik. Då kändes det ändå hoppfullt och det blev en ny operation för Milla. Vi är glada att vi beslutade oss för att ge henne en chans till då allt gick otroligt bra. Milla kom snabbt igång igen och är en pigg dam på snart 10 år som gärna hänger med på promenaderna och gärna bjuder in Chili till lite bus och lek.

Chili ja...hon har haft ett riktigt bra år. Började i april med att köra godkänt på årets första arbetsprov och blev därmed arbetsprovschampion. Hon har fortsatt bra inom draget och kört godkänt många gånger.

I rallylydnaden tog hon i juli det sista godkända i avancerad klass och kunde då gå upp i mästarklassen vilken vi provat på ett par gånger. Dock ej med något godkänt resultat ännu...det ligger på planerna/förhoppningarna inför detta år.

Detta år hoppas vi också få till något godkänt i lydnaden där hon nu tävlar i klass 2.

Chili är väldigt positiv till träning och tävling så vi ser fram mot ett roligt år tillsammans.

Vi har varit på ett flertal tävlingar och träningar inom draget och det är dagar man ser tillbaka på med glädje. Alltid trevligt att umgås med det trevliga draggänget.

I oktober var vi med Chili till Norge för att para henne med den tjusiga trevliga Armand. Deras möte resulterade i 6 fina valpar som i dagsläget är snart 4 veckor. Helt underbart att få vara med om detta och få följa dessa små krabater på deras framfart i livet. Det är mycket mys ...man har svårt att slita sig från dem.

En av dessa kommer att bli kvar här hemma hos oss men vi har dock inte bestämt ännu vem det blir.

Hästarna har mått bra båda två...ända till september då jag upptäckte en svullnad på ett framben på Atlas. Det visade sig att förstärkningsband till djupa böjsenan gått av. Det blev stötvågsbehandling för honom och bara promenader, i början korta på 15 minuter men har nu ökats på successivt och jag kan nu skritta honom hela en timma. Han känns pigg men måste fortfarande ta det lugnt tills vi ska på återbesök till veterinären i slutet av januari.

Sommaren kunde vi tillbringa många veckor uppe i vårt älskade Jämtland och i år hade vi med båda hästarna dit upp.

I Jämtland fick vi också nöjet att dagligen umgås med Jonas och Adrian, då de också var där dessa veckor. Tyvärr var bara Julia med några dagar då hon fick vara hemma och jobba mesta tiden. Hon var då gravid och höll på med sluttampen på sin doktorsavhandling.

I september föddes så lilla Vera, en underbart söt liten lillasyster till Adrian.

I början på december var det sen dags för disputationen och Julia blev godkänd! Otroligt bra jobbat!

Då både Jonas och Julia rest en del med sina respektive jobb så har vi fått låna Adrian vid ett flertal tillfällen. Vi ser det som en underbar förmån att få umgås med honom så mycket! Han ger oss så mycket glädje, älskade älskade barn!

På resefronten har vi också hunnit med en vecka i Skagen på vårkanten. Det har blivit härlig tradition att ta en vecka där varje vår.

Årets vårutflykt med vårutflyktsgänget gick av stapeln på Hönö. Det blev som vanligt väldigt roliga dagar ihop med detta underbara gäng som jag tror snart gjort 20 vårutflykter tillsammans.

På höstkanten tog vi en jämtlandsvecka igen. Vi har börjat så smått med en liten utbyggnad och Otto ville förbereda lite inför sommarens arbete.

Så har man blivit påmind om att man blivit gammal minsann! Sonen Jonas har fyllt 40 är! Helt otroligt! Hans födelsedag firades med julbord på Öster Malma. Väldigt trevligt och väldigt gott!

Så har vi då också firat julen 2017 här på Nylund med Julias föräldrar från Bulgarien, syster boende i Danmark, Julia, Jonas, Adrian och lilla Vera och Ann-Britt och Classe.

Intensiva men väldigt roliga dagar.

Årets sista dag tillbringade jag på jobbet men vi avslutade sista timmarna och tolvslaget med Ottos systrar Hedvig och Nickolina med makarna Ulf och Dan. En bra trevlig avslutning på året.


134 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page