top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Fin höstdag


Idag var det en underbar höstdag. Jill, Lasse, Otto och jag tog en tur till svampskogen. En hel del svamp hittade vi. Jätteroligt! 

Chili löper så hon och Milla fick stanna hemma så fick Aslan följa med. Han hade fullt sjå att hålla ordning på flocken. Det blev mycket spring för honom. 

Vår skörd innan rensning

Sen tog vi lunch vid Oscarshäll. Underbart att kunna sitta ute och njuta av den goda maten... 

...och den fina utsikten. 

På eftermiddagen passade jag på att schamponera hästarna. 

Även Chili och Milla fick sig varsin tvagning så nu är de också rena och fina. Otto hade fixat till så jag kunde stå ute och bada hundarna. Det var verkligen smidigt!!! 

Igår var Chili och jag till Norrköpings brukshundklubb och tävlade rallylydnad, mästarklass. 

Då Chili löper fick vi starta sist i båda klasserna. Det blev att gå in och köra ena banan...ut och pusta en kort stund och sen köra den andra. Inte lätt att försöka ha två banor i huvudet. Jag blandade ihop skyltarna och gjorde fel övning 2ggr i första klassen. Trots detta fick vi 62poäng vilket jag får känna mig väldigt nöjd med.

 I andra klassen tänkte jag att nu måste vi ta det lugnt och sansat så jag hinner läsa på skyltarna. Chili var inte inne på samma linje, hon hade så bråttom, så bråttom... Sakta, saaakta, fick jag upprepa hela tiden... Det blev många minus. Vi fick bara 29 poäng.  

Vi stannade sen kvar för att heja på Ing-Marie och Chillie,  Helene och Molle och Frida och Moltaz som tävlade avancerad klass. I första klassen såg det väldigt bra ut både för Chillie och Molle men ingen av dem blev godkända men...i klass 2 slog Molle till med godkänt och fick därmed titeln RLDA då det var hans tredje godkända i klassen. 

Frida och Moltaz är superduktiga utanför planen men så tappar Moltaz energin då de kommer in på banan...kanske på grund av mattens nervositet. De bröt i båda klasserna. Så synd, då de är superduktiga utanför planen. Många var det som berömde dem och försökte med lite peptalk till Frida... Hon får verkligen inte ge upp...de är så himla duktiga och en vacker dag kommer de få till det även inne på banan. 

Hur som helst...jätteroligt att vara ute på samma  tävlingar och peppa och heja på varandra. 


41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page