top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Årets första arbetsprov och fina röntgenresultat

Första arbetsprovet för året gick av stapeln i Norrköping förra helgen

Det snöade på vissa håll och man varnade folk för att ge sig ut på vägarna så det blev lite manfall på antalet tävlande.

Det blev ändå en väldigt trevlig helg.

Några anlände på fredagen och vi fick en trevlig kväll tillsammans.

Lördagen var avsatt till träning.

jag tog allt material med och begav mig till planen vid 9 på morgonen.

Vi var några som tränade under dagen men vädret blev allt sämre , det blåste rejält och var allmänt kallt.

Tunneln blåste omkull och man fick stressa för att hinna några moment med var hund innan det blåste omkull igen.

Vi gav upp tidigare än planerat . Det är inte särskilt kul när allt krånglar.

Lördagkvällen samlades vi ett gäng och åt tillsammans och söndagmorgonen 8.15 var det dags att åka in till planen för att börja bygga upp och mäta för alla moment .

Hur tävlingen gick? Jo det blev 2 godkända resultat för dagen. Jätteroligt!

Susanne och Gizmo klarade godkänt med bravur i Allmändraget och lilla duktiga Fina med matte Ing-Marie körde godkänt i klass 1.
Stort TACK säger vi till Svenska hundfoder som sponsrade med Carrier hundmat till pris.


Jag hade inga lysande resultat med mina hundar men var ändå nöjd med dagen.

Märta har kört på koner flera gånger och tycker det är otäckt när de släpas efter henne. Hon kan därför köra hur bra som helst så länge det inte finns några koner i närheten men så fort hon ser koner så viker hon av åt sidan.

jag tänkte att det ändå är bra träning för henne att köra även om vi nollar genom att jag hjälper henne genom momenten. Och så blev det, vi körde ändå och det kändes jättebra att vi genomförde tävlingen då svansen ändå viftade och jag känner att det här släpper så småningom....det viktigaste är att vi har roligt tillsammans.I klass 2 körde jag med Frisken som har varit jätteduktig på träning vilket han också var på tävlingen men, gjorde några missar så vi kom inte upp i godkänt men även där kände jag att vi klarar det framöver, ingen tvekan.


I klass 3 körde jag Lussan. Där visste jag att vi inte skulle komma upp i godkända poäng i och med att hon ej lärt sig ett par moment ordentligt ännu men tävlingen ger bra träning och glad var hon hela tiden.


I klass 4 var det då dags för Chili som kör på gamla meriter. Hon har inte fått så mycket träning men när vi tränade en vecka innan så gick det jättebra. Ej lika bra på tävlingen , vi kom inte upp i godkänt, men superkul hade hon. Att köra drag är bland det roligaste hon vet.


Årets första arbetsprov var därmed avklarat och nu är dragåret igång. Vi ser fram emot alla tillfällen framöver i år, tillfällen där vi får träffas, träna och tävla. Det är ett härligt gäng, draggänget, så himla mycket roligt vi har att se fram emot.


Något annat som är roligt och känns extra härligt är att vi nu fått alla röntgenresultat för Chili-Frisken-kullen och resultatet är ju helt fantastiskt bra! Härligt!
86 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page