top of page
Sök
  • Skribentens bildIng-Marie Jonsson

Älvkarleby i yllekläder

En av årets höjdpunkter med hundarna är draglägret i Älvkarleby. I fjol blev det inget läger men i år , när man gjort en riskanalys och såg att det gick att anordna coronasäkert så bestämdes det att det skulle bli av. Som, vi hade längtat.

Även 2 tävlingar skulle genomföras.

Lussan kommer här i full fart, på väg av från planen efter fint genomförd tävling på söndagen.

Torsdagen var det soligt och fint. Jag tränade lite med Märta på morgonen. Så tränade jag med Frisken som var väldigt duktig vilket jag tyckte bådade gott inför fredagens tävling.

Efter lunch var det Lussans tur och sen eftermiddag var det Chilis tur att träna.

Jag var ganska trött i huvudet och varm och svettig så det blev ett dopp i Dalälven med hundarna (Märta nöjde sig med att titta på).

Min badkompis Bea var också med på noterna. Nu fick man lite ny energi. Badtemperaturen sas vara 12grader.På kvällarna brukar vi träffas och grilla tillsammans och umgås men med tanke på pandemin gick det inte att anordna några sådana träffar detta år.

Vi var dock några som tog med oss bord, stolar och grillar och gick ner till ön och fick där en trevlig kväll om än med lite avstånd från varandra.


Fredagen var det sen dags för tävling. Det var otroligt kallt och blåsigt, därav överskriften på inlägget. Från och med fredagen var det mössa, vantar och yllekläder som gällde.

Jag hade stora förhoppningar för alla hundar då det gått så bra på träningen dagen innan.

När jag gick in med Frisk på planen såg jag att han tittade på matte Lina som trodde hon stod gömd bakom några buskar i en hörna utanför planen. Hon var i alla fall inte gömd för Frisken som tittade efter henne mest hela tiden så det blev inte så många poäng denna dag.

AnnCatrin lovade att inför söndagens tävling låsa in Lina på toaletten tills tävlingen var över.

Lussan var glad och pigg och jobbade på bra men tyvärr inget godkänt resultat denna dag.

Chili då, jag hon var superduktig och skulle klarat godkänt om inte jag missbedömt backningen i rutan och kommenderade extra back vilket resulterade i att vagnen vred sig en bit utanför. Annars hade hon haft tillräckliga poäng för godkänt i klass 4, en klass hon klarat 2 ggr tidigare och jag var superstolt över henne. Hon gjorde ett tunnel-bro-rundakonor-moment som var så snyggt, ett riktigt skolexempel på hur momentet ska utföras.

Nu såg vi fram mot nästa dags träning och ytterligare tävling på söndagen.

På kvällen kom det en och annan regnskur och forfarande kallt men vi var ändå några som träffades på kvällen för att äta tillsammans, men som kvällen innan med egna bord och avstånd.

Lördag förmiddag regnade det så vi slappade lite i husvagnen efter morgonens hundpromenad. Träningen flyttades en timma framåt men sen var det full fart på träningen hela dagen.


På kvällen träffades vi igen några stycken och fick en trevlig men kylig kväll tillsammans.


Så var det dags för söndagens tävling.

Jag hämtade Frisken i Linas stuga och sen fick Lina hålla sig kvar där till Frisken var klar.

Han var så duktig så duktig, kollade ngn gång efter Lina, men fortsatte sen jobba på så himla bra med mig, ja så bra att han fick ihop tillräckliga poäng 115,5 av 120 möjliga för att få godkänt och därav fått den nya titeln AP.

När vi gick av planen kommer Lina med en flaska bubbel i högsta hugg (tack för den Lina), hon hade fått rapport genom AC.

Så himla kul! Ja så kan det gå när matten håller sig borta!

Alla bilder på mig och hundarna på planen har Lina tagit! Tack Lina!Så var det Lussans tur. Med svansen i topp sprang hon ut på planen . Full fart, jag har svårt att hänga med ibland.

Vi jobbade oss igenom moment för moment och visst...denna dag satt det! Godkänt AP2 och uppflyttning till klass 3. Duktiga, duktiga Lussan!


Som avslutning var det Chilis tur. Även hon med svansen fullt viftande ger sig ut på planen och samma här...det går lite fort ibland, det är svårt att hänga med.

Hon jobbade på med den glädje hon alltid visar i draget men hade lite otur i vissa moment, så poängen blev lätträknade men jag var supernöjd och superstolt över henne. Fantastiska hund! Hon är otrolig!Nu var våra fantastiska dagar över för denna gång. Jag hade mest ägnat mig åt drag även om man kunnat gå tipspromenad och även varit med på rallylydnadsträningen. Som vanligt var det fantastiskt trevligt ordnat av Johanna och Ulla.

Vad gör lite kyla när man har så trevligt?

Roligt var det också att se hundar som under dessa dagar gjorde otroliga framsteg i draget. Så jättekul!

När vi sagt hejdå och packat ihop så var vi sen några som avslutade med en räkmacka på Laxön. Ett besök där hör alltid till och det blev en trevlig avslutning på våra trevliga dagar.

På hemvägen stannade vi till vid Uppsala högar där vi tog en promenad med hundarna.


Jag kom då också på att jag inte fotat Lussan med sina priser så då tog Otto en bild där, på Lussan och mig.


Glada och nöjda fortsatte vi sen hemåt

84 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page